Banožić se požalio da mu Milanović prijeti: Njegovi brifinzi su na razini čajanke, nemaju ni glavu ni rep

Banožić se požalio da mu Milanović prijeti: Njegovi brifinzi su na razini čajanke, nemaju ni glavu ni rep

Ministar obrane Mario Banožić odgovorio je danas na prozivke predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da će ministar “sad platiti cijenu jer se pokazalo se da ništa što govori nije istina”.

Ministar je kazao da je otkad je on postao ministar obrane otvoreno nekoliko tema vezanih uz Ured predsjednika.

“Ja nisam odgojen na način da vrijeđam ulogu predsjednika države”, napomenuo je uvodno, javlja N1.

Kaže kako je pitanjima nastojao zaštiti načelnika Glavnog stožera, koji se po zapovijedi, tvrdi Banožić, našao u jednom suspektnom prostoru.

“Pojavljuje mi se konstantan problem po pojašnjavanju takozvanih briefinga. I dalje stojim kod one dvije isprike koje sam rekao. Zamolio sam ga da mi pismeno šalje zahtjeve za sastankom i da ti zahtjevi imaju glavu i rep. Ovako to ispada na razini jedne čajanke”, kazao je Banožić.

Osvrnuo se i na polaganje vijenaca povodom Dana svih svetih.

“Naglašavam da je zadnje zajedničko polaganje vijenca za Svi svete bilo 2017. godine, dakle ne radi se o nikakvoj tradiciji. Na zadnjem polaganju vijenaca 30. svibnja predsjednik Milanović se nije pojavio”, napominje.

Ističe kako je danas istrpio određene uvrede.

“Ja sam se uvijek nastojao korektno povući. Mi znamo da je ta jedna nervoza počela općepristuna nakon Kluba, odnosno Janafa. Znam da uvlači Hrvatsku vojsku u nekakvu marginu. Teze o tome je li netko krpa i hoće li netko u budućnosti biti namagarčen, ja mislim da su to nekakva vlastita iskustva u doba kad je on bio premijer”, rekao je Banožić.

Nikad nisam otvarao poglavlje prošlosti, ja sam se okrenuo budućnosti, napominje Banožić.

“Nadam se da će ovo biti zadnja tema jer uistinu mislim da je ovo maltretiranje javnosti”, ističe.

Rekao je kako imaju najavljen usmeni briefing i kako se nada da će taj briefing imati glavu i rep. “Ne da mi se više objašnjavati javnosti zašto me predsjednik prozvao”, kazao je.

Predsjednikovu poruku shvatio je kao prijetnju.

“To što je napravio je jedna uistinu poluprijeteća poruka koja nije primjerena predsjedniku države. Andrej Plenković meni niti jednog trena nije zabranio da idem gore na sastanke i nije mi rekao da stavljam ili izbacujem predsjednika iz protokola jer zna da ja za to nemam ovlasti. Ja tu nervozu osjetim od trenutka otkad se pojavio slučaj Janaf, ja nisam odgovoran za slučaj Janaf”, rekao je ministar.

Foto: Hina