Dalija Orešković uvjerena kako Milanović želi zgaditi politiku hrvatskim građanima: Zagađuju i truju javni prostor

Dalija Orešković uvjerena kako Milanović želi zgaditi politiku hrvatskim građanima: Zagađuju i truju javni prostor

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i čelnica Stranke s imenom i prezimenom Dalija Orešković bila je gošća N1 Studija uživo.

Na početku se osvrnula na spajanje stranke Pametno i Stranke s imenom i prezimenom.

“Mislim da je to prirodan i logičan nastavak suradnje i izvrsne suradnje Marijane Puljak i mene u Hrvatskom saboru”, rekla je Orešković i potvrdila kako će stranka Pametno nastaviti postojati, a Stranka s imenom i prezimenom će se ugasiti.

Upitana zašto je to tako, Orešković je kazala kako je to zbog zakona. “Zakon o političkim strankama ne predviđa mogućnost fuzije dviu stranka, odnosno da se spoje dva pravna subjekta u jedan”, ističe.

Kaže kako još uvije razmišljaju u novom imenu stranke, ali i kako im to nije presudno već je bitan sadržaj i bitni su ljudi.

“Vjerujem da suradnja ovog puta itekako ide. Suradnja s Marijanom Puljak i Ivicom Relkovićem je jedno od ugodnijih iznenađenja na mom turbulentnom političkom putu. Ideja je tog kluba da posluži kao nekakva platforma za ujedinjenje stranka. Dug je to proces koji traži jako puno razgovora i jako puno kompromisa s ljudima”, kazala je Orešković.

Komentirala je i predstojeće lokalne izbore, posebno s naglaskom na Zagreb.

“Dobro treba promisliti što to Zagrebu treba. To nije samo smjena Milana Bandića. Ja sam jedan od onih koji vjeruju da je Milan Bandić već sada gotov, ali da nam ovog trena prijete puno veće opasnosti loših kandidata s ove druge strane. Bojim se da bi nakon Bandića mogao doći netko drugi puno zloslutniji i koruptivniji od njega”, rekla je Orešković.

Potvrdila je da neće biti kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu.

“Nije lako promovirati u javnosti nove ljude. Mi kao relativno mala stranka nemamo toliki prostor da možemo pokazati svu kvalitetu kadrova koje mi imamo. Vjerujem da onog trena kad kampanja krene ćemo naći neki način da se moj rad poveže s osobom iza koje ćemo stati. Zna se da ja neću ići za gradonačelnicu Grada Zagreba. Mislim da smo mi potvrdili rejting kojeg smo ostvarili na parlamentarnim izborima. Mislim da je zadatak mene i Marijane da budemo perjanice ideja obavljajući funkcije u Hrvatskom saboru”, ističe.

Kratko se osvrnula i na izjave Zorana Milanovića.

“Milanovićevi napadi apsolutno nikome ne koriste. Zagađuju i truju javni prostor. Mislim da koriste samo onim političkim elitama kojima je u interesu da na sljedeće izbore, koji god oni bili, izađe što manje birača. Na ovaj način se degradiralo sve što ima ikakav prizvuk bavljenja javnim poslovima i politikom”, kazala je Orešković.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina