Bartulica o katastrofalnom stanju u hrvatskom pravosuđu: Mamić je bio uvjeren da može podmititi suce

Bartulica o katastrofalnom stanju u hrvatskom pravosuđu: Mamić je bio uvjeren da može podmititi suce

Stjepo Bartulica, zastupnik Domovinskog pokreta, gostujući u Studiju uživo N1 televizije rekao je kako mu je poznavajući našu političku kulturu, teško vjerovatu da premijer Plenković ništa ne zna o velikim istragama. Ali isto tako, dodao je, ne vjeruje da je Plenković svaki dan na telefonu s glavnom državnom odvjetnicom i da joj dijeli upute.

Bartulica smatra da izabrani političari moraju imati mogućnost mijenjati situaciju u pravosuđu te je naveo kako u pojedinim zemljama, s duljom tradicijom od Hrvatske, građani izravno biraju suce i time poklanjaju povjerenje ljudima koje poznaju i u čije su kvalitete sigurni.

Osvrnuo se i na događaje u hrvatskom pravosuđu i poziciju Zdravka Mamića

-Mamić je bio uvjeren da može utjecati na ponašanje sudaca. On je družio s njima i davao im skupe poklone. U svakom slučaju riječ j eo velikoj blamaži, rekao je Bartulica.

Ukazao je na probleme u hrvatskom zdravstvu i navode doktorice Dijane Zadravec. Potvrdno je odgovorio na pitanje voditeljice o tome jesu li liječnici našli dobar sustav za izdašnu zaradu u javnom zdravstvu. Naglasio je da zdravstveni sustav treba reforme i da je naš zdravstveni sustav posložen tako da odgovara liječnicima koji su na pozicijama, a ne pacijentima.

Foto: Hina