Bartulica o situaciji u Supetru: SDP-ova gradonačelnica maltretira Hrvata koji se vratio iz Teksasa

Bartulica o situaciji u Supetru: SDP-ova gradonačelnica maltretira Hrvata koji se vratio iz Teksasa

Stjepo Bartulica komentirao je situaciju na otoku Braču i ulozi gradonačelnice Ivane Marković u cijeloj ovoj aferi. U utorak je, naime, srušen zid na početku ulazu u resort Svpetrvs hotela koji je u vlasništva Hrvata iz SAD-a.

“Danas ću iskoristiti konkretnu situaciju na otoku Braču da pokušam približiti kako izgleda odnos političara prema našim ljudima, investitorima, povratnicima Hrvatima koji su tu donijeli svoj kapital da nešto konkretno naprave u našoj zemlji’.

Dok je na čelu Vlade bio bivši premijer Orešković, imao sam priliku s njim putovati i čuti iz prve ruke kako nas strani investitori doživljavaju. Često sam čuo skraćeno ABC – anything but Croatia. Pričali su o konkretnim slučajevima gdje su investitori prevareni i imali pravnih problema.

Zadnjih dana vidimo konkretan slučaj u Supetru, gdje gradonačelnica Ivana Marković vodi svoj osobni obračun s lokalnim investitorom, vlasnikom resorta na tom otoku. Tamo se događa nasilje, maltretiranje, ne samo radnika, nego i vlasnika koji se vratio iz Teksasa. On je od gubitaša napravio profitabilnu kompaniju koja preko ljeta zapošljava do 600 radnika.

Domovinski pokret i ja osobno nećemo šutjeti o tome, dignut ćemo glas za prava naših ljudi, pogotovo onih Hrvata koji su se vratili iz svijeta i pokušavaju nešto stvoriti u našoj zemlji”, ističe Bartulica.

Foto: Hina