Bartulica otkrio je li ga iznenadio nagli odlazak Miroslava Škore

Bartulica otkrio je li ga iznenadio nagli odlazak Miroslava Škore

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru Stjepo Bartulica komentirao je u N1 Studiju uživo događanja u stranci i ostavku Miroslava Škore.

“Očekivao sam doduše malo mirnije ljeto, sve nas je šokiralo neki dan kad je objavljeno”, rekao je Stjepo Bartulica i dodao:

“G. Škoro je jako izložen već dvije godine u politici, sve je stavio na kocku, i sebe i obitelji je izložio na intenzivan način. Žao mi je da je došlo do ove odluke, ima svojih razloga, objasnio ih je i ne bih tu dalje špekulirao zašto je to došlo u ovom trenutku.

Ljeto ćemo iskoristiti da u miru pripremimo teren za unutarstranačke izbore. Što se tiče njegovog angažmana u Saboru, mislim da je poželjan. Pošteno je izborio mandat, potpredsjednik je Sabora, ima svako pravo biti uključen u politički život. U kontaktu smo, vidjet ćemo kako će se to odvijati. Nadam se da će stvari u stranci brzo smiriti.”

Kaže da ga je informacija zatekla: “Razgovarao sam s njim zadnji put nakon završetka zasjedanja Sabora, nisam bio unaprijed informiran o ostavci niti sam razmišljao da je to moguće. To me zateklo. Život ide dalje, svatko ima svoj obiteljski život, osobne razloge, neću dalje o tome, no činjenica je da je ovo naglo i moramo se najodgovornije dalje snalaziti.”

Bartulica kaže da su reakcije podijeljene: “Puno toga u javnosti daje dojam da i dalje smetamo mnogima, neki likuju, neki se vesele. Rano je za takve reakcije. Otkako se Škoro uključio u politički prostor mnogima to nije odgovaralo. Mislim da Domovinski pokret ima dobru budućnost.”

Na koncu kaže da ne bi ulazio u spekulacije o eventualnim pozadinskim ili skrivenim razlozima odlaska, te da smatra da je odluka rezultat visoke razine stresa:

“Sam je vodio tri intenzivne kampanje, to treba uzeti u obzir. Ljudi imaju svoje prioritete. Puno je toga u kratkom vremenu postigao.”

Foto: Hina