Bernardić je prva žrtva katastrofalnog rezultata SDP-a: Evo tko će biti vršitelj dužnosti

Bernardić je prva žrtva katastrofalnog rezultata SDP-a: Evo tko će biti vršitelj dužnosti

Bernardić odlazi s mjesta predsjednika SDP-a nakon potopa na izborima! Vršitelj dužnosti je Zlatko Komadina, objavio je Bernardić u ponedjeljak, nakon sjednice Predsjedništva stranke

Na sjednici Predsjedništva u ponedjeljak ujutro Davor Bernardić podnio je ostavku na mjesto predsjednika. Izbori za novo vodstvo bit će raspisani u najskorije vrijeme, rekao je. On se na njima neće kandidirati, a vršiteljem dužnosti imenovan je Zlatko Komadina.

Najavio odlazak već sinoć

‘Ovaj rezultat je loš za SDP i ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići. O tome ćemo razgovarati na predsjedništvu sutra, ali SDP ide dalje’, rekao je Bernardić, dodajući da će danas razgovarati o tome na Predsjedništvu stranke. Mediji nagađaju da će uz Bernardića ostavku podnijeti i cijelo Predsjedništvo stranke.

“Imali smo mi i lošijih rezultata, ali moramo radiklalno promijeniti neke stvari u stranci”, rekao je Arsen Bauk uoči sjednice Predsjedništva.

“Nakon prošlih izgubljenih izbora Milanović je u ponedjeljak popodne rekao da se povlači. Hajdemo ostaviti predsjedniku da sam odluči i da kaže. Ovo nije najgora situacija u kojoj smo bili. Bilo je i gorih, ali sigurno je jedna od težih”, rekao je jutros Arsen Bauk dolazeći u sjedišnjicu SDP-a.

“Građani su svojim glasovima za pojedince jasno dali do znanja koga favoriziraju, možemo napraviti redoslijed naših ljudi po preferencijalnim glasovima. Iz tih krugova, mislim, jasno je tko bi mogao biti kandidat ili kandidatkinja za vodstvo stranke”, dodao je Bauk.

SDP će se iz ovoga izvući.

Ja sam sinoć rekla da u trenutku kad su rezultati daleko lošiji od očekivanih, ja bih ponudila ostavku, rekla je Biljana Borzan na ulasku u SDP-ovu središnjicu.

Upitana bi li Bernardić ostavku trebao dati danas ili čekati unutarstranačke izbore za šest mjeseci, Borzan je rekla da je teško prognozirati što će netko drugi učiniti. “Ja znam što bih ja”, rekla je.

Nije željela odgovoriti na špekulacije da bi ona mogla biti nova šefica SDP-a.