Beroševa inspekcija otkrila: Obiteljska liječnica je nedvosmisleno savjetovala novinaru Matijaniću da se cijepi

Beroševa inspekcija otkrila: Obiteljska liječnica je nedvosmisleno savjetovala novinaru Matijaniću da se cijepi

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva obavila je sve izvide oko tragične smrti kolege novinara Vladimira Matijanića s portala Index, a posebno osnovano povjerenstvo MIZ-a u suradnji s državnim odvjetništvom analizira svu prikupljenu dokumentaciju, snimke i izjave osoba iz zdravstvenog sustava koje su bile uključene u slučaj. Večernjem listu dostavljeni su faksimili nekih od dokumenata koje je inspekcija prikupila.

Riječ je o elektroničkoj pošti Matijanićeve obiteljske liječnice iz čije elektroničke poruke proizlazi da je ona Matijanića uputila na cijepljenje. “Vladimire, naručila sam vas i majku za cijepljenje u utorak 11. 5. u 12 i 15 u Spaladium areni. Potvrde su ovdje u ordinaciji pa ih možete uzeti danas tijekom jutra ili u ponedjeljak popodne, s obzirom na to da u petak nismo u ordinaciji, raspoređeni smo na cijepni punkt! “, stoji u mailu obiteljske liječnice upućenu Matijaniću 6. svibnja 2021. godine, javlja Večernji list.

Tom je mailu prethodio njezin mail od 24. ožujka u kojem, među ostalim, stoji: “Mislim da bi se trebali cijepiti te da prepreke nema, a po pitanju cjepiva što program izbaci kod naručivanja termina, nemam mogućnost biranja cjepiva…”

Međutim, od specijalistice imunologije dobio je drugačiju uputu, doznajemo od Andreje Topić, Matijanićeve partnerice. – Obiteljska doktorica savjetovala je tako, nije sporno. Međutim, imunologinja koja je stručnjakinja za autoimune bolesti Vladimiru je savjetovala da se ne cijepi. I njezina je preporuka dokumentirana, ali netko daje parcijalne detalje u javnost kako bi se stvorila kriva slika o svemu što se dogodilo. Činjenica je da njemu sustav nije pomogao – kazala nam je Andrea Topić.

Foto: N1