Bez teških pitanja, molim: Mojmira dopustila Tomaševiću da se hvali

Bez teških pitanja, molim: Mojmira dopustila Tomaševiću da se hvali

Nisu se ugledali na Mostovog Snoop Doga, Nikolu Grmoju koji repa, ali i Možemo ima izbornu pjesmu. A zašto ne repa zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je u RTL Direktu.

Grmoja se iskazao, a vi koji ste, ako se ne varam, u mladosti bili vokal u punk bendu…

“Zašto sad izvlačimo te mračne tajne? Možemo uvijek ima pjesmu za izbore, i u izbornoj noći ja pobjednički pjevam sa svojim timom”.

Gradonačelniče, gdje je vama TikTok?

“Možemo ima TikTok, čak ima više followera nego SDP, mi rokamo na TikToku”.

Ali vi osobno?

“Ali sada kada je Andrej Plenković krenuo, očito ću morati i ja. Zadnje barijere su pale”.

Vidjeli ste intervju Zorana Milanovića, čuli ste kakve planove imao kao premijer, biste li surađivali s njim?

“Mi imamo svoju kandidatkinju, to je Sandra Benčić i smatramo da je najbolja kandidatkinja za premijerku. Vjerujem da ćemo surađivati s SDP-om u slaganju većine i vjerujem da će to biti dovoljno za slaganje većine.

Idemo hipotetski: u Vladi sjede SDP, Možemo, Most. Možete li surađivati s Mostom? Možete li s njima naći zajednički nazivnik?

“Rekli smo da ne idemo u vladu koja će biti desno od centra. Ako će biti stranke desnog centra mi u toj vladi nismo. Uopće ne znam kako bi funkcionirala vlada u kojoj su Sandra Benčić i recimo Mislav Kolakušić, Sinčić, Hasanbegović. Što se tiče Nikole Grmoje, ja kada sam bio u oporbi, prije nego što sam postao gradonačelnik gotovo svaki oporbeni dogovor cijele oporbe, lijeve i desne, mogu reći da su ih sve stranke poštivale. Najmanje Most. Nisu se držali dogovora”.

Iz ovih izjava Milanovića, mislite li da on već kalkulirala da bi mu trebao Most?

“Ne znam što on kalkulira, ali naše poruke su jasne. Mi se svojih poruka držimo i ono što je bitno da mi kažemo s kime možemo koalirati, s kime ne možemo i uvijek transparentno, to govorimo. Glas za nas je i glas za micanje HDZ-a ali i glas za sadržaj zeleno-lijeve politike”.

Objavili ste 13 točaka programa. Kažete da treba omogućiti mladima od 16 da idu na izbore: pa koliko ja znam prema zadnjem istraživanju 60% maturanata nije znalo da je premijer Andrej Plenković.

“Ja mislim da je to ispunjavajuće proročanstvo. Ako se društvo prema mladima ponaša kao da su oni nezainteresirani za politiku i političari im se ne obraćaju. Premijer se evo prvi puta preko TikToka pokušava obratiti mladima. Inače, Možemo dobro prolazi kod mladih, po svim anketama u odnosu na druge parlamentarne stranke. Ako se mladima ne da šansa, ako se ne vjeruje u mlade onda imate problem. Oni su budućnost našeg društva, ako mi ne vjerujemo u njih onda oni neće vjerovati u nas”.

Ako je suditi prema listama za izbore, u Hrvatskoj se politikom bave isključivo muškarci.

“Tako ispada, većina građani i građana su žene. Imamo situaciju kada gledamo izborne liste HDZ nije uspio naći niti jednu ženu koja je vrijedna da nosi izbornu listu. ista stvar je u Domovinskom pokretu, U Mostu je jedna nositeljica, a u SDP-u dvije. Mi ih imamo osam. Mi smo jedina stranka koja provodi predizbore o rangiranju kandidata i na kraju je ispalo da je osam nositeljica dobilo najviše glasova”.

Besplatna žičara od svibnja? Pa otkud gradu Zagrebu toliko novaca?

“U nedjelju smo objavili da nam je kreditni rejting nakon 14 godina vraćen u investicijski rejting. U ponedjeljak smo objavili da smo vratili nezakoniti dug što su nam ostavili Bandić i HDZ jer su oni akumulirali deficit što po zakonu ne smiju zadnjih pet godina prije nego što smo mi preuzeli grad, to je 185 milijuna eura i oni su procijenili da će morati planirati suficit četiri godine da ga vrate. Mi smo ga vratili u dvije godine. I sada imamo novac. Kada se ne krade ima dovoljno novca za sve što treba. Što se tiče žičare, ona je toliko megalomanska i mora se otplaćivati kredit. Mi smo je stavili u pogon, građani subvencioniraju i dobro je da građani idu manje gore autombilom na Sljeme”.