Biskupi čestitali predsjedniku Milanoviću i pohvalili ga što nije dopustio da se zviždi Kolindi

Biskupi čestitali predsjedniku Milanoviću i pohvalili ga što nije dopustio da se zviždi Kolindi

 

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u srijedu prijepodne čestitao je izabranom predsjedniku RH Zoranu Milanoviću. Pismo Milanovićeu prenosimo u cijelosti

“Ovim pismom, poštovani gospodine Milanoviću, čestitam Vam na izboru za Predsjednika Republike Hrvatske većinskom voljom hrvatskih građana. To povjerenje daje Vam dobre mogućnosti da sa suradnicima doprinesete osnaživanju demokracije, promicanju općega dobra i temeljnih vrijednosti na kojima počiva svako zdravo i napredno društvo.

A to su poštivanje dostojanstva svake osobe, promicanje slobode i jednakosti svih ljudi, te zaštita nacionalnih, vjerskih i obiteljskih vrijednosti. Zdravo i napredno društvo osim toga ne zaboravlja one koji su slabi, ugroženi, koji su na rubu kako često govori Papa Franjo, pa im je potrebna pomoć i podrška društva.

Često se za izbore koristi izraz festival demokracije. U tom vidu bilo je lijepo na kraju prebrojavanja glasova i proglašenju pobjednika osjetiti taj duh festivala demokracije kad ste i Vi, kao i dosadašnja predsjednica gospođa Kolinda Grabar Kitarović, jedno drugom čestitali i zahvalili.

I niste dopustili zvižduke među nazočnima u svojoj publici. Bila je to zdrava, čestita, korektna i odgojna poruka koju ste kao odgovorni nositelji državničke službe, Vi i dosadašnja Predsjednica, uputili hrvatskoj javnosti.

Čestitam Vam na izboru za Predsjednika Republike Hrvatske. To uključuje čast, obvezu i odgovornost u suradnji s drugim nositeljima državničkih dužnosti donositi mudre i razborite odluke na dobro i boljitak svih stanovnika Lijepe Naše.

U odgovornoj službi i zadatku na dobro svih ljudi naše Države pratit će Vas i molitva Crkve koja redovito uključuje i državne poglavare kako bi se Božjom milošću ostvarivalo blagostanje naroda, siguran mir i sloboda vjere.

Tako, naime, moli Crkva u svojoj sveopćoj molitvi tijekom liturgije Velikoga Petka.

Uz pozdrav i dobre želje da Vam, služeći općem dobru, ne dojadi promicati istinu i pravdu, dijalog, mir i toleranciju kao temeljne vrijednosti svakoga zdravoga i naprednoga društva”, napisao je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a prenosi Tportal.

Foto Lana Slivar Dominić/Hina