Bivša šefica USKOK-a nije došla na sjednicu: Njezino pismo više skriva nego što otkriva

Bivša šefica USKOK-a nije došla na sjednicu: Njezino pismo više  skriva nego što otkriva

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek sudjeluje na sjednici saborskog Odbora za pravosuđe koji raspravlja o radu USKOK-a i DORH-a u kontekstu aktualnih događaja. Jedna od glavnih tema je nedavna ostavka ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić, danas zamjenice glavne državne odvjetnice. Marušić na sjednicu nije došla, ali je poslala pismo.

Pismo bivše ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić, koje je na početku sjednice pročitao predsjednik Odbora Mišel Jakšić, prenosimo u cijelosti:

“Povodom poziva Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora da kao zmajenica glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske sudjelujem na 55. tematskoj sjednici o radu USKOK-a i DORH-a u kontekstu aktualnih događaja i kadrovskih rješenja, koja će se održati u Saboru 9. svibnja s početkom u 10 sati, obavještavam da nisam u mogućnosti odazvati se navedenom pozivu.

Naime, dužnost ravnateljice USKOK-a prestala sam obnašati iz osobnih razloga, a kako sam to i navela u zahtjevu za prestankom rada koji sam kao ravnateljica USKOK-a 18. travnja 2023. podnijela glavnoj državnoj odvjetnici Republike Hrvatske, a što je istog dana objavljeno u pripćenju Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Slijedom navedenog, budući da se radi o razlozima osobne prirode, smatram kako nema osnove za njihovo daljnje obrazlaganje.

S poštovanjem,

zamjenica glavne državne odvjetnice, Vanja Marušić.”

Foto: Hina