Dječak koji je ubio svoje prijatelje uvjeren da će uskoro biti na slobodi: Nije tražio kontakt s roditeljima

Dječak koji je ubio svoje prijatelje uvjeren da će uskoro biti na slobodi: Nije tražio kontakt s roditeljima

Dječak ubojica (13), koji je očevim pištoljem ubio osam vršnjaka i čuvara u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ni šest dana poslije monstruoznog čina, ne pokazuje kajanje. On je u izolaciji na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu, potpuno smiren i ima samo dva pitanja: “Kada izlazim odavde?” i “Kakve su reakcije na ono što sam napravio?”.

Dječak ubojica nije tražio bilo kakav kontakt, niti je tražio da vidi roditelje.

Opisujući trenutno stanje u kome se nalazi dječak, izvor Blica navodi da on smatra i ponaša se kao da je pitanje trenutka kada izlazi iz Klinike, odnosno kada će biti slobodan.

On čeka taj trenutak i po svemu sudeći uvjeren je da to treba da će to biti uskoro.

Drugo pitanje koje postavlja je kakav dojam je ostavio, kakve su reakcije, što se događa vani. Njegova su očekivanja da je popularan i da će se netko okupiti ispod njegovog prozora i skandirati mu, pojašnjava sugovornik portala, prenosi Direktno.

Učenik sedmog razreda ne dobiva ni sedative, jer je on “potpuno smiren”. Nisu mu potrebni.

Tim liječnika radi na utvrđivanju činjenica i stanja dječaka, koji su prethodili monstruoznom činu, ali i tijekom izvršenja.

On je prestao ubijati iako je imao još dva šaržera municije, odnosno 34 metka, a od daljnjeg pokolja djece, spriječio ga je napad panike kojeg je imao u jednom trenutku.

U svoj svireposti, decu koja su preživela spasio je napad panike koji je ovaj dečak imao u jednom trenutku. Otišao je u dvorište, ispraznio pištolj i pozvao policiju.

Podsetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji se dogodila 3. svibnja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu s očevim oružjem. On je prvo ubio čuvara škole Dragana Vlahovića i dežurne učenice, zatim je svoj pohod nastavio kroz hodnik škole do kabineta za povijest. Tamo je ubio petoro vršnjaka, ranio nastavnicu povijesti i još šest đaka.