Bivši agent Michaela Schumachera kritizirao njegovu obitelj: Vrijeme je da kažu istinu o njegovom zdravlju

Bivši agent Michaela Schumachera kritizirao njegovu obitelj: Vrijeme je da kažu istinu o njegovom zdravlju

Willy Weber, bivši agent Michaela Schumachera, optužio je obitelj sedmerostrukog prvaka Formule 1 da laže o njegovu trenutnom stanju, ali i da ga (Webera) je odbacila nakon Michaelove nesreće na skijanju. Schumacher je, podsjetimo, 2013., doživio nesreću na skijanju u francuskim Alpama, kada je izgubio kontrolu nad skijama, pao i glavom udario u kamen.

Od tada je Schumacherovo zdravstveno stanje jedna od najbolje skrivanih tajni, a Weber je sada optužio obitelj bivšeg vozača Formule 1 da je sakrila mnoge pojedinosti, poput one da je bio u induciranoj komi šest mjeseci, a boli ga i što nije vidio svog klijenta i prijatelja, javlja Direktno.

“Više stotina puta pokušao sam kontaktirati Corrinu (op.a. supruga Michaela Schumachera). Nije mi odgovorila. Zvao sam i Jeana Todta, koji mi je rekao da ne idem u bolnicu, da pričekam jer je prerano. Kad sam sutradan zvao, nitko mi se nije javio. Nisam očekivao takvo ponašanje i zbog toga sam i dalje ljutit. Maknuli su me na stranu govoreći da je prerano, a sad je prekasno. Prošlo je devet godina. Vrijeme je da kažu istinu”, rekao je Weber.

“Mogao sam shvatiti kakva je situacija kad se to dogodilo, uostalom uvijek sam radio sve da zaštitim Michaelov privatni život. No otada od njih ne dobivamo ništa osim laži. Poslije skoro deset godina od ove strašne nesreće gotovo da nema službenih izjava o njegovom stanju, dok povremeno njegovi bliski prijatelji objave po neku informaciju. Godinama poslije nesreće govorio sam sebi da ne mogu promijeniti stvari, a bio mi je kao sin. I danas me boli kada to pričam”, ispričao je Weber.

Podsjetimo , prije godinu dana Jean Todt (75) koji je u razgovoru za SportBild progovorio o zdravstvenom stanju sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1. Između redaka je zapravo priznao da je stanje jako loše.

Todt je praktički Schumacherov drugi otac, većinu se njegove karijere u Formuli 1 brinuo o njemu i bliski je prijatelj obitelji Michaela Schumachera već desetljećima. Ujedno, Jean Todt je i predsjednik Međunarodne automobilističke organizacije (FIA).

‘Proveo sam dosta vremena s njegovom suprugom Corinnom otkako je Michael doživio nesreću. Ona je sjajna žena koja se brine o svemu i vodi obitelj. Nije to očekivala. Sve se dogodilo iznenada i jednostavno nije imala drugog izbora. To jako dobro radi. Imam povjerenja u nju, a i ona u mene’, rekao je Todt za SportBild i te se osvrnuo i na Michaelovo zdravstveno stanje:

‘Ostao je živ zahvaljujući liječnicima i suradnji s Corinnom, koja se trudila da preživi… Pa ipak, ostale su posljedice. Trenutno se Michael bori s tim posljedicama. Nadam se da će stvari uskoro krenuti nabolje’, kazao je Todt.

Jasno je da se svi nadaju kako će se Schumi oporaviti, ali od nesreće je prošlo gotovo osam godina, obitelj samo najbližim prijateljima dozvoljava posjete, a njegovo je pravo stanje široj javnosti nepoznato.

Mnogi ugledni liječnici ipak vjeruju da je Schumacher u vegetativnom stanju, a to je prije nekoliko mjeseci objavio neurolog dr. Erich Riederer.

‘Mislim da je u vegetativnom stanju. To znači da je budan, ali ne odgovara’, rekao je Riederer i pojasnio:

‘On diše, srce mu lupa, vjerojatno može sjediti, možda čak i napraviti kratke korake uz nečiju pomoć. Više od toga ne. To je maksimum. Ne vjerujem da ćemo ga ikad više vidjeti onakvog kao što je bio prije nesreće.’

Obitelj Schumacher se rijetko oglašava o stanju legendarnog prvaka Formule 1, a svi njegovi obožavatelji i vjerni navijači jedva čekaju 15. rujna kad će na Netflixu biti objavljen dokumentarac s do sada neobjavljenim snimkama… Svi se nadaju da će se nakon toga znati više o tome u kakvom je Michael Schumacher stanju.

Na slici: Corinna Schumacher

Foto: Hina