Bivši gradonačelnik švercao tartufe: Pokušava se vaditi na intenzivan miris ove delicije

Bivši gradonačelnik švercao tartufe: Pokušava se vaditi na intenzivan miris ove delicije

Policija i carina su tijekom rutinske kontrole na GP-u Principovac, nedaleko od Iloka, 8. studenoga kod Zvonimira Draguna, bivšeg gradonačelnika Iloka u dva mandata, pronašli 20,95 kilograma bijeloga tartufa koji je ilegalno pokušao unijeti u Hrvatsku.

Kako se navodi, ova skupocjena delicija bila je skrivena u prostoru rezervnog kotača automobila kojim se Dragun dovezao na granični prijelaz iz smjera Srbije. Zbog kršenja Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU, Dragunu je izdan prekršajni nalog od 30.000 kuna s tim da mora podmiriti i sto kuna troškova prekršajnog postupka.

Pronađeni su tartufi na temelju zaključka Područnog carinskog ureda Osijek prodani registriranom kupcu za 83.287,61 kunu koje su završile u državnom proračunu.

“Tartufi su pronađeni kod mene, ali nisam kriv. Naime, surađujem s jednom tvrtkom koja se bavi uvozom tartufa iz Srbije i BiH koje potom šalju u Istru. Ti se tartufi uredno carine i poslije šalju u Istru. Tako je bilo i s ovima za što imam i papire. Stavio sam ih u vozilo ispod kotača jer imaju intenzivan miris te ih planirao poslati autobusom dalje. Međutim, zaboravio sam na njih, otišao privatno do Srbije i onda su mi na povratku pronađeni. Da sam htio švercati, to ne bih radio preko graničnog prijelaza”, rekao je Dragun, piše Večernji list.

Foto: Facebook