Bombastična najava o tome da će Dragan Kovačević postati pokajnik: Trebaju li strahovati Ivan Vrdoljak, Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović i neki Plenkovićevi ministri?

Bombastična najava o tome da će Dragan Kovačević postati  pokajnik: Trebaju li strahovati Ivan Vrdoljak, Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović i neki Plenkovićevi ministri?

U aferi Janaf koja je prošlog tjedna dobila novi zaplet kada je ponovno uhićen bivši direktor tvrtke Dragan Kovačević, moglo bi doći do preokreta, piše Jutarnji list.

Prema pisanju lista, Dragan Kovačević navodno je odlučio sve priznati. Službenu potvrdu te informacije nisu dobili. Nadalje navode da je Kovačević danas nešto prije 13 sati doveden na ispitivanje u USKOK.

Kako se neslužbeno doznaje, Kovačević je prošloga tjedna, potpuno nenadano tijekom pauze na ročištu, pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskoga suda, prišao Uskokovom tužitelju te rekao kako “Želi sve priznati, te da je spreman odmah navečer istoga dana (četvrtak) iznijeti dopunu svoje obrane pred Uskokom. Tužitelj koji je također ostao prilično zatečen ovakvom Kovačevićevom željom, odgovorio je samo “Super”.

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor bivšem čelniku Janafa Draganu Kovačeviću, koji je osumnjičen za primanje mita i nezakonitog pogodovanja, i trojici njegovih suosumnjičenika.

Kovačeviću i vlasniku tvrtke Cefis Ivanu Širiću, bivšem direktoru Sektora sigurnosti i zaštite u Janafu Vladi Zoriću i direktoru tvrtke M.G.S. Edi Seifriedu određen je istraži zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Zanimljivo je da se već nekoliko dana u novinarskim krugovima špekulira da bi Dragan Kovačević mogao postati pokajnik. Ako se to doista pokaže točnim, onda bi Kovačević u svom priznanju trebao teretiti neke “krupnije ribe”. A to bi ovom slučaju mogli biti predsjednik Zoran Milanović, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i bivši predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak koje se na ovaj ili onaj način dovodilo u vezu s “aferom Janaf”. Naravno, svakako se može problematizirati i to što su u Kovačevićevom klubu radila trojica Plenkovićevih  ministra. Poznato je da su tamo zalazili ministri Oleg Butković, Tomislav Ćorić i Josip Aladrović

Podsjetimo, prije nekoliko dana je i HDZ objavio znakovite priopćenje u kojem se s aferom Janaf izravno dovodi Zoran Milanović.

“Čim se u javnosti spomene JANAF, Zoranu Milanoviću počnu se tresti ruke. Problijedi. Lice mu se zgrči. Krene rafalno pucati po svima”, napisao je HDZ u priopćenj. Može se primijetiti da  vladajuća stranka povremeno prebacuje predsjedniku da je zalazio u Kovačevićev klub i da tu nije bilo sve čisto.

Ivan Vrdoljak je bio predsjednik stranke koja je stajala iz imenovanja Kovačevića na čelo Janafa, a zanimljivo je i to da je Vrdoljak suvlasnik tvrtke preko koje je Kovačević dobio sporni stan u Splitu.

Također je poznato da je Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, bio u Kovačevićevom klubu u trenutku kada je poduzetnik Petek donio 1,95 milijuna kuna.

“Točna je informacija kako sam u jesen prošle godine bio u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu, gdje se nalazio veći broj ljudi u druženju. Tamo sam se zadržao kraće vrijeme. Nisam primijetio bilo kakve sumnjive radnje, niti sam bio u poslovnim odnosima s bilo kime od prisutnih osoba”, izjavio je Jakov Kitarović kada je jesenas izbila afera.

Dragan Kovačević najbolje zna jesu li se u njegovom Klubu bezazleno okupljali i družili dokoni moćnici ili su se tamo sklapali i neku mutni poslovi.

Na slici: Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović