Kovačević je “dopunio svoju obranu”, ali svejedno ostaje u pritvoru: Je li bivši šef Janafa “propjevao”?

Kovačević je “dopunio svoju obranu”, ali svejedno ostaje u pritvoru: Je li bivši šef Janafa “propjevao”?

Dragan Kovačević ipak danas neće izaći iz Remetinca. USKOK je potvrdio da budući da nakon iznesene dopune obrane i nadalje opstoji osnova na temelju koje je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu okrivljeniku odredio istražni zatvor, ovaj Ured neće predlagati njegovo ukidanje.

– Zbog interesa javnosti te povodom brojnih upita novinara potvrđujemo da je okrivljenik (1969.) protiv kojeg je 8. travnja 2021. pokrenuta istraga, na vlastiti zahtjev danas u USKOK-u iznio dopunu obrane. Budući da nakon iznesene dopune obrane i nadalje postoji osnova na temelju koje je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu okrivljeniku odredio istražni zatvor, ovaj Ured neće predlagati njegovo ukidanje – navodi USKOK u priopćenju, pišu 24sata. 

Podsjetimo, danas se dogodio veliki obrat u aferi Janaf u kojoj je Dragan Kovačević odlučio sve priznati. To je učinio tijekom pauze na ročištu, pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda.

Kako piše Jutarnji, Kovačević je sve odlučio priznati i tako je zatekao i suca i tužitelja. Prišao je Uskokovom tužitelju i rekao:

– Želim sve priznati.