BORBA PROTIV KORUPTIVNE HOBOTNICE: Bandićevi pijuni u panici. Sada se okolo žale što ih ispituje policija

BORBA PROTIV KORUPTIVNE HOBOTNICE: Bandićevi pijuni u panici. Sada se okolo žale što ih ispituje policija

– Bila sam šokirana! Mislila sam da će oni izaći iz ureda kada ispitivanje krene, ali nisu. Poslije sam nazvala odvjetnicu koja mi je rekla da je to protuzakonito i da gradonačelnik i zamjenica ne smiju biti s policijom na ispitivanju zaposlenika – ispričala nam je jedna djelatnica Grada Zagreba koja je prije nekoliko tjedana ispitana od strane PNUSKOK-a na svojem radnom mjestu.

Kako doznajemo, zagrebački su gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova zamjenica Danijela Dolenec posljednjih tjedana osobno nazočili razgovorima PNUSKOK-a koji se provode u uredima Gradske uprave. PNUSKOK, naime, tamo češlja gradsku dokumentaciju i provodi neformalne razgovore sa zaposlenicima nakon akcija uhićenja bliskih suradnika pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, među ostalima, Andree Šulentić, bivše šefice Stručne službe zagrebačkog gradonačelnika i Jelene Čeklić, bivše članica Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina, javlja Jutarnji list.

Međutim, zaposlenici koji su ostali u uredima kažu da je neprikladno, čak i nezakonito, smatraju neki, da aktualni gradonačelnik i njegova zamjenica na tim razgovorima prisustvuju. Prema riječima naše sugovornice koja je zamolila za anonimnost, djelatnici gradskih ureda su sada kolateralne žrtve, a samo su radili svoj posao.

– Kako to može biti po zakonu? Kako ćemo sada s gradonačelnikom nakon toga surađivati? Meni se čini da on misli da smo svi mi kriminalci, ne želi ni sa kim raditi… – kaže zaposlenica koja je, inače, blisko surađivala s pokojnim Bandićem, a zamolila nas je za zaštitu identiteta jer, kaže, strahuje da bi mogla dobiti otkaz.

Poziv na razgovor s PNUSKOK-om došao joj je, veli, usred radnog dana, a o tome ju je obavijestio kolega: “Hitno dođi u ured gradonačelnik”, bila je poruka.

– Znala sam o čemu je riječ jer je jedna kolegica već išla na razgovor prije mene. U uredu gradonačelnika su me dočekali Tomašević i Dolenec, ali i trojica muškaraca koji su se predstavili kao zaposlenici PNUSKOK-a. Nisu pokazali nikakvu ispravu kojom bi potvrdili svoj identitet, samo su rekli da imaju nekoliko pitanja za mene i da im treba pomoć – prepričava.

Naslovna fotografija: Ilustracija

Foto: Hina