Borba za fotelje u Živom zidu: Sinčić suspendirao Bunjca, šalje sam sebe u Bruxelles

Borba za fotelje u Živom zidu: Sinčić suspendirao Bunjca, šalje sam sebe u Bruxelles

Dogovorili smo se i našli alternativno rješenje. Do parlamentarnih izbora ja ću biti u Europskom parlamentu, a onda ćemo vidjeti kako će se situacija razvijati. Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i pozivam ga da poštuje predizborni dogovor i prepusti saborski mandat. Zbog takvog ponašanja, danas sam ga suspendirao, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, koji ide na plaću od 8757 eura bruto u Europski parlament, pišu 24sata.

Sinčić je dodao da će o Bunjčevoj sudbini u stranci odlučivati disciplinska komisija. Sinčić je dodao da su i u reorganizaciji stranke. Tihomir Lukanić bit će politički tajnik, Dominik Vuletić novi je međunarodni tajnik, Toni Šunjić novi je glavni tajnik, Denis Martinić će biti voditelj ureda u Bruxellesu, a Damjan Vucelić će mijenjati Sinčića u Saboru dok se ova situacija ne razriješi, rekao je.

Kada je Živi zid predstavljao listu, za zastupnika je bio nominiran prvi na listi, Tihomir Lukanić, a ne Sinčić koji je bio na zadnjem mjestu. No Sinčić je osvojio najviše preferencijalnih glasova i mandat zato pripada njemu, ali je stranka mogla poslati zamjenu. Sinčić je ranije rekao da ga funkcija u EU parlamentu ne zanima, a još prošli utorak rekao je da je Lukanić i njegov izbor za zastupnika.

 

Foto: Hina