Živi zid poštuje želju Vladimire Palfi: Vilibor Sinčić ide u Bruxelles na plaću od 8757 eura

Živi zid poštuje želju Vladimire Palfi: Vilibor Sinčić ide u Bruxelles na plaću od 8757 eura

– Je, Vili će ići – odgovorio nam je kratko zastupnik Živog zida Ivan Pernar na pitanje je li stranka odlučila tko će ići u Europski parlament kao zastupnik njihove stranke. Sinčić nam nije želio potvrditi tu informaciju s obzirom da će danas popodne imati i konferenciju za medije na tu temu.

Ako će ipak predsjednik Živog zida ići na plaću od 8757 eura bruto  u Europski parlament, a nakon plaćanja poreza ostaje mu više od 6000 eura. Kada je Živi zid predstavljao listu, za zastupnika je bio nominiran prvi na listi, Tihomir Lukanić, a ne Sinčić koji je bio na zadnjem mjestu. Sinčić je ipak osvojio najviše preferencijalnih glasova i mandat zato pripada njemu, ali je stranka mogla poslati zamjenu. Sam Sinčić je najavljivao da ga funkcija u EU parlamentu ne zanima, a još prošli utorak, nakon izbora, rekao da je Lukanić i njegov izbor za zastupnika, pišu 24 sata.

– Imam prijatelja, Tihomir Lukanić se zove. Glasao sam za njega i moj je izbor za EU parlament – objavio je Sinčić na svom Facebook profilu.

Pernar je pak bio za to da stranku predstavlja Sinčić u EU parlamentu. Supruga Ivana Sinčića Vladimira Palfi inzistirala da upravo on ide u parlament, što je razljutilo Lukanića pa je dao ostavku na mjesto glavnog tajnika. Sam Lukanić je opovrgnuo sukob, objavio fotografiju sa Sinčićem, nahvalio Palfi i poručio da je njegov jedni razlog ostavke nova organizacija.