Vlada upitnog legitimiteta: Mister 2 posto traži ostavku ministrice čija stranka ima potporu od 2,5 posto

Vlada upitnog legitimiteta: Mister 2 posto traži ostavku ministrice čija stranka ima potporu od 2,5 posto

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare održanoj u središtu njegove stranke opet se osvrnuo na udžbenike i još jednom zatražio ostavku ministrice Divjak.

Bandić je na konferenciji za novinare, govoreći o nabavci udžbenika obveznih predmeta za iduću školsku godinu, rekao kako mu je žao ministrice Divjak te kako “ona jadna ništa ne razumije”.

Potom je još jednom kazao kako će od premijera Andreja Plenkovića zatražiti ostavku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak te da očekuje od premijera da povuče državnički potez.

Na pitanje znači li to da bi njegova stranka mogla zamijeniti HNS u Vladi, Bandić je kazao kako njih fotelje ne zanimaju, ali da Divjak ne mogu oprostiti kršenje zakona, bačenih 8 milijuna kuna na metodičke udžbenike i nabavljanje tableta po duplo većoj cijeni nego što se oni inače mogu nabaviti.

Rekao je kako očekuje da će,što se ministrice tiče, institucije napraviti svoj posao te joj je poručio da on mirno spava.

Zanimljivo je da je Milan Bandić na izborima za europski parlament dobio potporu manju od 2 posto, dok je  HNS ministrice Blaženke Divjak dobio nešto više od 2,5 posto. Drugim riječima, Milan Bandić i Blaženka Divjak izgubili su svaki legitimitet da sudjeluju u  Vladi.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina