Boris Miletić pokušao objasniti zašto je protjeran iz IDS-a: Tvrdi da ima potporu Ivana Jakovčića

Boris Miletić pokušao objasniti zašto je protjeran iz IDS-a: Tvrdi da ima potporu Ivana Jakovčića

Odlaskom Borisa Miletića iz IDS-a stranka nakon tri desetljeća više ne upravlja Istrom. O tome zašto se razišao s IDS-om govorio je za Dnevnik Nove TV.

Na pitanje je li izašao iz stranke jer je bio svjestan da će ga izbaciti, Boris Miletić je rekao: “Ja to nisam inicirao i žao mi je da je do toga došlo. Ogorčen sam.” U stranci je bio predsjednik sedam godina, a član od 1996.

“S novim predsjednikom suradnja nije bila moguća. Htio me disciplinirati. Očito nekakvom opomenom, isključenjem, ne znam koji je bio krajnji cilj, to bi on trebao kazati”, rekao je za Dalibora Pausa.

Miletić za Dnevnik Nove TV kaže da si kao župan ne smije dozvoliti da županija ne funkcionira i da za svaku odluku mora tražiti mišljenje predsjednika stranke. Na pitanje je li Paus to od njega tražio, Miletić kaže: “On je očito to tako zamislio.”

Pitanje je i kako će sad to funkcionirati u Istri – Miletić ostaje župan, a IDS ima većinu. Hoće li moći surađivati? “Dobio sam izbore. Želim provoditi program i projekte za koje sam se kandidirao”, rekao je Miletić i dodao kako očekuje da ga Skupšitna podrži, a rekao je i da već ima podršku Možemo i HDZ-a.

Ako bude problema u suradnji i pritisaka, je li spreman podnijeti ostavku na mjesto župana, Miletić kaže kako neće dozvoliti da se netko igra s njim, no nije htio odgovoriti na pitanje je li spreman podnijeti ostavku na mjesto župana.

Miletić ističe i da je preuzeo političku odgovornost za loše rezultate na izborima iako smatra da nije kriv za sve.

Na pitanje smatra li da bi IDS mogao pobijediti na ponovnim izborima, Miletić je rekao: “Znam ljude u IDS-u. Znam da IDS ima podršku u županiji”, rekao je istarski župan i dodao kako nije siguran da bi IDS pobjedio na ponovnim izborima zbog ovakvog “postupanja prema čovjeku”.

Na pitanje smatra li da bi se novo vodstvo stranke moglo pomaknuti s lijeva prema centru, rekao je: “Uvijek smo bili liberalna opcija regionalnog karaktera i smatram da stranka koja predstavlja volju građana Istre mora slušati svoje građane. Ne mislim da će pokušati ići prema centru ili desno jer to nije istarski mentalitet.” Dodao je da za svoje projekte ima potporu i bivšeg predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića koji je vijećnik u Istarskoj županiji.

Miletić je istupio iz stranke nakon što je protiv njega pokrenut stegovni postupak zbog povrede Etičkog kodeksa i statuta IDS-a. O tome je javnost obavijestio objavom na Facebooku gdje je objavio fotografiju zahtjeva za istupanjem iz članstva.

I novi predsjednik IDS-a Dalibor Paus bio je gost Dnevnika Nove TV, no nije htio dati konkretan odgovor na pitanje koji je razlog zbog kojeg je stegovno tijelo odlučilo otvoriti proces protiv Borisa Miletića. Kazao je samo da se radi o internim stvarima, piše Dnevnik.hr.

Foto: Hina