Boris Rašeta u Novostima: Pa dobro, majku mu staru, zar mora baš tako nisko, tako uličarski, tako otvoreno seksistički?

Boris Rašeta u Novostima: Pa dobro, majku mu staru, zar mora baš tako nisko, tako uličarski, tako otvoreno seksistički?

U svojoj rubrici “TV RAŠETANJE” u Novostima Boris Rašeta se dotakao TV prijenosa utakmica hrvatske nogometne reprezentacije.

Hrvatska – Rusija, Nova TV, 1. rujna

To je doseg! Robert Jarni, umirovljena legenda, zasjenio je outfitom cijelu utakmicu Hrvatska – Rusija. Naime, u studiju Nove TV pojavio se u sakou “na štrafte” (ljubičasto-bijele), pa se u studio javio neki gledatelj – Stjepan Crepulja se zove – s pitanjem gdje je Jarni kupio sako. “E, to sam i ja htio pitati, gdje je kupio sako”, upleo se i voditelj. “Ostat će ipak tajna”, procijedio je Jarni. Cijela se internetska galaksija potom angažirala oko sakoa na pruge. “Bubimir”, bio je jedan komentar; “Srećko Šojić”, bio je drugi, i tako dalje i tomu slično. Porijeklo sakoa ipak nije ostalo tajna. Na ražnju javnosti, pod mukama, Jarni je popustio i priznao. “Vrlo rado ću reći o kojoj se marki radi. To je Gianfranco Ferre. Kupio sam ga prije par godina u Italiji, u Torinu”, rekao je kasnije novinarima. Ferreova kreacija košta oko 1500 kuna, to je haute couture, ne prêt-à-porter. Ali nije, brate, za sredine koje vole unificiranost, kao što je naša.

Hrvatska – Slovačka, Nova TV

Brozo ga je ovdje stavio i metnuo”, grmi oduševljeni komentator utakmice Hrvatska – Slovačka, a mi se sklanjamo pod stol od srama. Pa dobro, majku mu staru, zar mora baš tako nisko, tako uličarski, tako otvoreno seksistički? Nogomet nije klizanje na ledu, komentator nije Milka Babović, ali ovo je stvarno bio vrh dna. Nešto kasnije čujemo komentar kako je igrač loše plasirao loptu. “Nije je opalio kako treba”, veli nogometaš. “Morat ćemo staviti oznaku plus 18”, smije se voditelj. Fakat, ne bi bilo loše.

P. S. Za komentiranje utakmice sa Slovačkom Jarni je obukao svijetloplavi sako i crnu košulju, konzervativno i nerizično.