Lauc ponovno govori o “marketingu industrije pandemije”: Otkrio koliko Hrvatska svaki dan troši na testiranja

Lauc ponovno govori o “marketingu industrije pandemije”: Otkrio koliko Hrvatska svaki dan troši na testiranja

Znanstvenik Gordan Lauc u svom postu otkriva tko je profitirao od pandemije. Posebno je upozorio na to da se na testovima okreću milijarde.

“Nažalost mnogi još uvijek ne razumiju da naš problem više nije SARS-CoV-2 virus, već marketing industrije pandemije. Primjerice cjepiva nikada nisu bila izvor velikog profita, no sada Pfizer (koji je jedan od giganata pharma industrije) očekuje porast prodaje od cca 80% samo od tog jednog cjepiva (ukupne prodaje – svi blockbuster lijekovi su postali “male bebe” prema ovom cjepivu).

Na testovima se okreću milijarde. U Hrvatskoj svaki dan plaćamo cca 4 milijuna kuna za PCR testove. Na globalnoj razini to su stotine milijardi Eura”, napisao je Lauc.

Istodobno je Nenad Bakić kritizirao Igora Rudana koji je nekritički zagovarao oštre mjere.

“Evo ja zaista ne znam kako se baš ni jedan medij kod nas ne usudi problematizirati ulogu samog ideologa oštromjeraša, kineskog akademika (od Bana do Cecija, svi su njegova ideološka djeca). Pa nije to više takav tabu…On je pak naturao vuhanski model i pokušavao ugasiti raspravu o alternativi, sjećate se onog morbidnog serijala o Švedskoj, te hajke na neistomišljenike od strane njegove horde”, napisao je Bakić.

Foto: Hina

Facebook Comments