Bosanskohercegovački trener o uspjehu Vatrenih: Ima jedna razlika između Hrvatske i Srbije

Bosanskohercegovački trener o uspjehu Vatrenih: Ima jedna razlika između Hrvatske i Srbije

Zlatan Nalić (51), bosanskohercegovački nogometni trener koji je svojedobno bio i savjetnik u Švedskom nogometnom savezu te član stručnog stožera mlade reprezentacije Švedske (do 21. godine), analizirao je Mundijal za N1 BiH.

Između ostalog, osvrnuo se i na igru reprezentativaca Hrvatske koji su, prema njegovom mišljenju, pokazali da spadaju u sam vrh svjetskog nogometa.

“Malo je teško pomisliti da mogu do zlata jer već sada imaju malo stariju ekipu. Dva najstarija igrača su najbitniji igrači. Međutim, Hrvatska je primjer što znači opredijeliti se za nešto i imati zajedništvo. Ljubav prema reprezentaciji je velika i Hrvatska je zasluženo tu gdje jest. Možda su mogli još i dalje da su bili malo fokusiraniji”, dodao je bh. stručnjak.

Komentirajući nastup Srbije u Kataru, ponovno je spomenuo i hrvatsku momčad.

“Reprezentacija Srbije je bila dobra u kvalifikacijama, ali očekivao sam mnogo više od njih. Napravili su jedan debakl. Mi smo podložni tom balkanskom mentalitetu. To je razlika između Hrvatske i ostalih zemalja. Hrvati drže fokusiranost na igru, dok drugi timovi ne mogu držati profesionalnost jako dugo. Hrvati to drže duže vrijeme i sigurno da ne može biti slučajnost”, smatra Nalić.

Foto: N1