Bozanić čestitao Tomaševiću: Ništa loše nije rekao o “zeleno-lijevom” gradonačelniku

Bozanić čestitao Tomaševiću: Ništa loše nije rekao o “zeleno-lijevom” gradonačelniku

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je čestitku novoizabranom gradonačelniku grada Zagreba Tomislavu Tomaševiću, priopćio je u srijedu Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

“Cijenjeni gospodine Tomaševiću! Čestitam Vam na izboru za gradonačelnika Grada Zagreba te, kao zagrebački nadbiskup, izražavam najbolje želje za službu koja Vam je povjerena na demokratskim izborima”, poručio je Bozanić.
“Preuzimanje službe gradonačelnika Zagreba, plemenito je djelo koje zaslužuje potporu te suradnju svih sastavnica društva, a time i Crkve. Suodgovornost za dobro i napredak našega Zagreba, kao bitna odrednica suradnje, obvezuje na međusobno zauzimanje za sve građanke i građane, a posebno za one na rubovima društva te za one pritisnute nepravdama i teškoćama”, stoji u kardinalovoj čestitci.

Izborom za gradonačelnika povjerena je Vama i Vašim najbližim suradnicima časna i odgovorna služba koja uključuje brigu za boljitak Grada Zagreba i svih njegovih stanovnika, napomenuo je zagrebački nadbiskup i dodao kako se, iako je Zagreb, kao hrvatska i europska metropola, otvoren Grad, ne može zanemariti snažna kršćanska dimenzija na kojoj se stoljećima gradila kulturna i povijesna baština našega glavnog grada Hrvatske.

Stoga, poručio je, kao vjernici, želimo u međusobnom poštovanju, bez bojazni i ugroženosti, ostvarivati suradnju i prijateljstvo sa svima, uvažavajući razlike u mišljenjima, pogledima i stvaralačkim pristupima te poštujući autonomiju i kompetencije institucija u dijalogu.

S tim mislima, cijenjeni gospodine Gradonačelniče, zazivam Božji blagoslov na Vas i Vašu službu te zagovor Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, koju smo sinoć svečano proslavili ispred naše potresom ranjene Katedrale, tog simbola Zagreba i Hrvatske, stoji u čestitci zagrebačkoga nadbiskupa.

Foto: Hina