Plenković tvrdi da nije iznevjerio Čačića: Kašljem zbog klime u autu

Plenković tvrdi da nije iznevjerio Čačića: Kašljem zbog klime u autu

Plenković je dao izjavu za novinare nakon današnje sjednice Vlade.

Prvo se osvrnuo na rebalans. ‘Važna sjednica vlade, glavna tema je rebalans. Čuli ste marića, deficit -3,8 posto. Time bi ostali bi u okvirima koji su prihvatljivi za ulazak u euro područje’, kazao je Plenković.

‘Oporba nije uspjela u inicijativi za izglasavanja nepovjerenja ministru Berošu’, kratko se osvrnuo Plenković.

Novinari su ga pitali za izjavu Mate Frankovića i za situaciju s Radimirom Čačićem, prenosi tportal.

‘Što se tiče Čačića i koalicije, mi smo jučer razgovarali. Što se tiče onoga što je bio naš dogovor, mi tu nismo ni milimetra iznevjerili što smo dogovorili. Što se tiče našeg inicijalnog dogovora, dogovorili smo se da će svaka ekipa na lokalnim izborima igrati za sebe i da rezultati tih izbora neće utjecati na koaliciju na nacionalnoj razini. I tu se s naše strane nije ništa promijenilo. Vjerujem da ćemo kroz dijalog vidjeti kakve će dogovore na razini varaždinske skupštine dogovoriti. To je prije svega pitanje za njih’, kazao je Plenković.

Što se tiče izjava Mate Frankovića, poručio je: ‘On je iznio svoj neki stav. Mogu svi iznositi svoj stav, ali postoji jedno temeljno načelno, znam koliko je Mato radio na kampanji tako da nisam siguran da je stigao pratiti detalje zagrebačke kampanje’.

Novinari su ga pitali ima li on neke simptome post-covida s obzirom da je u zadnje vrijeme jako kašljao.

‘Ovo što se meni dogodilo je pitanje klime u autu. I to ponajviše zbog odlaska u Dubrovnik i pomoći Mati Frankoviću’, kazao je, dodavši da nema post-covid i da se osjeća odlično.

Facebook Comments