Bože Vukušić tvrdi da zna tko je bio uključen u akciju “spašavanja udbaša”: Kakva je uloga Ante Kotromanovića?

Bože Vukušić tvrdi da zna tko je bio uključen u akciju “spašavanja udbaša”: Kakva je uloga Ante Kotromanovića?

Bože Vukušić tvrdi da zna pozadinu akcije prikupljanja generalskih potpisa za pomilovanje udbaša Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

“Skandaloznu inicijativu koju su potpisala šestorica hrvatskih generala – Čermak, Krešić, Rojs, Lošo, Miljavac i Gotovina – da se pomiluje dvojicu udbaških zločinaca, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, može se analizirati s unutar-političkog i vanjsko-političkog stajališta.

U prvom slučaju, jasno je da će ona pojačati unutar-političke podjele, a na vanjsko-političkom polju izazvat će nove sukobe Hrvatske s drugim državama EU, posebice Njemačkom. Kome je to danas posebno u interesu?Ne smije se u cijeloj priči zaobići jedno ime koje povezuje spomenute generale i predsjednika države Zorana Milanovića – Antu Kotromanovića koji je bio ministar obrane u vrijeme Milanovića kao premijera, a potom je dugo godina radio kao Čermakov savjetnik u firmi “Crodux”.

Čermak je odavno veza Perkovićeva odvjetnika Ante Nobila i Tomislava Mičića, člana Perkovićeva obrambenog tima, a navodno je bio i sufinancijer Perkovićeve obrane u Njemačkoj.Također, poznato je da Ante Kotromanović prijateljuje s generalom Antom Gotovinom čiji je potpis na zamolbi za pomilovanje predvodnika udbinih ubojica naoko veliko iznenađenje.

A posebice je interesantno da je Kotromanović povezan i s Milanovićevim „ruskim vezama“, izvršnim direktorom „Rosnjefta“ Sinjaninom Željkom Runjom, ali i s manje spominjanim Mihajlom Perenčevićem, kojemu je Kotromanović praktički služio u vrijeme dok je bio ministar obrane. Fotografski su zabilježene Kotromanovićeve misije, da ponovimo – kao hrvatskog ministra obrane, u korist Perenčevića kad se služio njegovim privatnim zrakoplovom na relaciji Zagreb – Mali Lošinj da bi mu, kao eksponentu ruske politike, prodao određene objekte u vlasništvu hrvatskog ministarstva obrane, premda su imali oznaku vojno-strateške važnosti”, ističe Boće Vukušić.

Foto: Hina