TOTALNO SE POGUBIO: Biden se rukovao sa zrakom

TOTALNO SE POGUBIO: Biden se rukovao sa zrakom

Što se događa s prvim čovjekom SAD-a iz dana u dan pita se cijeli svijet. 

Najnoviji gaf predsjednika SAD-a opet je ljude širom svijeta nasmijao, ali i puno više onih zabrinuo. Društvenim mrežama tako se širi snimka gdje je 79-godišnji Joe Biden na gostovanju u Greensborou, u Sjevernoj Karolini, krenuo nakon završetka govora u svoju desnu stranu i ispružio ruku kao da se želi rukovati s nekim. 

Ne bi to bio nikakav problem da je pored njega bilo nekog, ali čak ni tada, nego je Biden okrenuo leđa publici i onda tako stajao nekoliko sekundi, djelujući zamišljeno, ali više izgubljeno, javlja RTL.

Biden u svom dvogodišnjem mandatu već veže gaf za gafom. Prije otprilike pola godine, gradonačelnici Chicaga, Lori Lightfoot obratio se s “gospodine.”

Isto tako primjerice nikada nije najavio aktivno sudjelovanje američkih vojnika u obrani Ukrajine od ruske invazije, ali im je on za vrijeme jednog posjeta rekao da će “vidjeti hrabrost Ukrajinaca kada odu tamo.”

Nedavno je u govoru o ruskoj invaziji, Biden rekao:

“Putin može opkoliti Kijev tenkovima, ali nikada neće osvojiti srca i duše iranskog naroda.”

Vjerojatno je mislio na “ukrajinski narod”, ali je ponovno postao tema “ismijavanja” na Twitteru. Ipak, neki iskazuju zabrinutost, a drugi koji ga ne vole mu se smiju.

Podsjetimo, bivši američki predsjednik Barack Obama, prije nekoliko godina u svojoj je biografiji “A Promises Land” posvetio nekoliko rečenica i Joe Bidenu. 

Obama nije štedio riječi hvale pa je za njega govorio da je iskren, odan i pun iskustva u vanjskoj politici, ali i da je “volio biti u središtu pozornosti i nije u svakom trenutku bio svjestan svojih riječi”.

“U politici je već u početku imao uspjeha, ali je poslije pretrpio i neke neugodne poraze. A doživio je i nezamislivu tragediju. Godine 1972. samo nekoliko tjedana nakon što je bio izabran u Senat, u prometnoj nesreći poginule su mu supruga i kćerkica, a dva sina, Beau i Hunter, bili su teško ozlijeđeni. Održala ga je obitelj, ali i njegov vedar duh. Tragedija i problemi na njemu su ostavili traga, kako sam poslije shvatio, ali zbog toga nije postao ni ogorčen ni ciničan”, pisao je Obama.

I tada je već rekao da je Biden “nediscipliniran pred mikrofonom”, te bi to moglo izazvati nepotrebne kontroverzije. 

Foto: Hina