Božo Petrov o raskolu u Mostu: O toj temi ćemo sutra. A sutra Marija i Nino Raspudić postaju nezavisni zastupnici

Božo Petrov o raskolu u Mostu: O toj temi ćemo sutra. A sutra Marija i Nino Raspudić postaju nezavisni zastupnici

Most na izbore za Europski parlament izlazi s Hrvatskim suverenistima i s Hrvatskom strankom prava. HSP se zbog toga nije pojavio u 20.30, kako je bilo najavljeno, na predaji svoje samostalne liste. Na listi će se među Mostovcima naći i Željko Glasnović, što je potvrdio Božo Petrov nakon predaje liste.

Pritom nije ni slova kazao o navodnom raskolu u Mostu, odnosno o izlasku bračnog para Raspudić iz stranke o čemu je Jutarnji list prvi izvijestio.

– Nedavni izbori pokazali su da su ljudi željni promjena i da im ovakva vladajuća garnitura nije po mjeri. Iz EU dolaze zakonske mjere koje nisu dobre za nas, i time vladajuća garnitura porobljava Hrvatsku. Netko treba dignuti glas protiv zatiranja identiteta, protiv suludih migrantskih politika. Ono što smo pokazali na parlamentarnim izborima je da je bila vrlo mudra odluka izaći s Hrvatskim suverenistima. Ovoga puta izlazimo sa Suverenistima i HSP-om – kazao je Petrov pa istaknuo kako će on biti nositelj liste, a potom slijedi Zvonimir Troskot, Suverenisti pa Nikola Grmoja i ostali članovi HSP-a. Marin Miletić je 12. na listi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Livnjaci protiv Mate Rimca: Nakon pobune mještana sela Miše i Golinjevo odustao od koncesije koju je dobio jako povoljno

Novinarima, koji su ga zasuli pitanjima o navodnoj svađi Raspudića s Marinom Miletićem, koji je 12. na listi za EP, kako je kako će o tome govoriti sutra.

Božo Petrov je, naime, za srijedu najavio konferenciju za medije u 11.30 sati. Marija Selak Raspudić sazvala je pak u 10.30 samostalnu konferenciju za medije, na kojoj će glavna tema biti sastavljanje lista za EU izbore.

“Nino Raspudić će izaći iz Mosta i postat će će nezavisni zastupnik. Raspudići nisu željeli vidjeti Marina Miletića na list za Europski parlament, ali Petrov i Grmoja su odlučili drugačije”, rekao je Teleskopov sugovornik koji je dobro upoznat s raskolom u Mostu. Podsjetio je na to da je Predsjedništvo Mosta još prije parlamentarnih izbora donijelo odluku da će nositelj liste za Europski parlament biti Marija Selak Raspudić. Naš sugovornik je pojasnio da su Raspudići i Miletić jako zahladili odnose nakon spora oko pobačaja. Nino Raspudić je bio povrijeđen jer je ponašanje Miletića doživio kao izdaju. Tim više jer je uvijek branio Miletića nakon njegovih kontroverznih izjava.

“Marija je bila jako loše tretirana u kampanji na parlamentarnim izborima. Nakon njezine izjave o abortusu neki volonteri na terenu su je praktično bojkotirali”, ističe naš sugovornik.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Javio se i Marin Miletić koji je emotivno jako teško podnio sukob s Marijom Selak Raspudić: Bog sve okreće na dobro s onima koji ga ljube

Zanimljivoj je da Raspudići nisu htjeli pristati na komprmis oko Milatića. Vodstvo Mosta je pristalo na pacifikaciju Miletića koji je trebao biti negdje na sredini liste i kojemu bi bilo “zabranjeno” voditi personaliziranu kampanju.

“To Raspudićima nije dovoljno, a vodstvo Mosta nije htjelo baciti Miletića s liste”, naglašava naš sugovornik.

Neslužbeno doznajemo da su nastali neki problemi i s Mirom Buljem oko toga tko će osim njega ući u Sabor s liste u devetoj izbornoj jedinici.