Branitelj i saborski zastupnik reagirao na izjave braniteljice: Pa jesu li na Kninskoj tvrđavi bila četnička gnijezda. Muka mi je kada to čujem

Branitelj i saborski zastupnik reagirao na izjave braniteljice: Pa jesu li na Kninskoj tvrđavi bila četnička gnijezda. Muka mi je kada to čujem

Hrvatski branitelj i saborski zastupnik Željko Sačić komentirao je izjavu braniteljice Ene Šimek o HOS-ovcima.

“Odakle ti pravo ” braniteljice” sa titulom ” prve zene koja se popela na – tvrđavu” to protuhrvatstvo, protubraniteljstvo, tu strasnu diskriminaciju i nekulturnu nezahvalnost uopće” istrkeljat”?…Za koga su oni ginuli i zrtvovali se, za koji narod i koju drzavu, znas li ti ??..Sram te bilo ” braniteljice”.. bolje da si šutjela, ako nisi mogla nešto – pametnije”, napisao je Željko Sačić.

“Evo, muka mi je kad čujem da netko danas slavodobitno i javno ističe svoj “grandiozan oslobađajući” doprinos , npr : ” prva sam žena koja se popela na – tvrđavu”, pa, “bia sam treći, ili peti, koji sam se popeja na kninsku tvrđavu”..ili bio sam medu prvih 12, koji sam se popeo na tvrđavu”..???? I, tko je to tada vjerodostojno evidentirao..neki posebni evidentičar ?


Pa ljudi, novinari, kolege, suborci, pa sto je to tada ( 05.08. I kasnije) bilo na toj kninskoj tvrđavi tako opasno, da bi se toliko taj pothvat trebao medijski i osobno ” napuhvati”, isticati, napumpavat..nabrijavat..Jesu li gore tada bila cernička mitraljeska gnijezda, prepuni bunkeri sa brutalnim četnicima?? Jesu li još po njoj padale tenkovske granate , VBR-a, minobacača, jesu li stepenice bile minirane ??


Dajte molim vas, recite nam to..svima nama koji smo se taj dan , 05.08.1995. , ali i kasnije, još krvavo tukli , ginuli i napredovali po pustopoljinama Like, Pounja, Korduna, Banovine”, zaključio je Sačić.

Željko Sačić kao ratnik

Podsjetimo, hrvatska braniteljica Ena Šimek-Šuplika, prva žena koja se popela na Kninsku tvrđavu nakon oslobođenja Knina, komentirala je incident s HOS-om.

“Na kraju ovog svečanog dana, ne mogu otšutjeti navodni incident vezan za HOS.S dužnim poštovanjem prema svakom onom tko se pridružio obrani RH ’91. pa sve do 95. no…HOS-u, ako se mene pita, i nije mjesto u Kninu jer apsolutno uvijek napravi cirkus. Svjedočim tome osobno već godinama.

Osobe koje poštuju Knin i trud oko organizacije proslave obljetnice “Oluje”, a prije svega oni koji vole Hrvatsku i stalo im je do njene dobrobiti, ne ponašaju se ko ta ekipa koja traži posebnu pažnju za sebe i to baš na dan najveće pobjede hrvatske vojske. Sorry, ekipo!Sami ste si krivi!Naime, ko gubi zbog vlastite bedastoće i kratkovidnosti ima pravo ljutiti se…na sebe”, napisala je Ena Šimek Šuplika.

Foto: privatna arhiva Željka Sačića

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Hrvatska braniteljica i prva žena koja se nakon Oluje popela na Kninsku tvrđavu: Ako mene pitate, HOS-u nije mjesto u Kninu