Branitelj udario na branitelja: Evo što je Ćipe poručio ministru Medvedu koji je dobio zadatak od Plenkovića da brani SDSS

Branitelj udario na branitelja: Evo što je  Ćipe poručio ministru Medvedu koji je dobio zadatak od Plenkovića da brani SDSS

Kakav debakl hrvatskog generala Tome Medveda poslije jučerašnjeg predsjedništva HDZ! Dobio je zadatak od Plenkovića da umjesto njega on stane ispred naroda i pravda malverzacije i nečasne radnje Borisa Miloševića. Kakvo poniženje! Ideja da se po svaku cijenu formira nelegitimna vlada sa SDSS-om, isključivo je bila Plenkovićeva odluka, pa bi bio red da se onda on i znoji pred javnošću. No, nije potrebno. Zato ima hrvatskog generala i heroja Domovinskog rata, ministra Tomu Medveda! On će izići pred javnost, i zamuckivati, on će se znojiti, on će za vođu Plenkovića gutati knedle, i on će i danas cijeli dan okretati glavu od ljudi s dostojanstvom i ponosom, koje je on tako nenadano prodao.

Zar se može braniti nezakonito dijeljenje SDSS firmama i pojedincima milijuna kuna iz državnog proračuna, kroz potpore na koje nisu imali pravo? E, pa izgleda da može!

Evo dakle još jednog poniženja heroja, nakon što ga je Plenković već prije dvije godine ponizio kada je morao ići pokloniti se u Grubore s istim ovim Miloševićem. Tad nam je svima to bilo uvrjedljivo i odbojno, ali nismo slutili da će Tomo Medved biti onaj kojemu će to biti trajni zadatak. Podsjetimo se: nakon tih Grubora ministar Medved je preuzeo nemušto upravljanje obnove Banovine kako bi svojim braniteljskim identitetom kojeg narod još uvijek respektira, opet nastupa s tim istim Miloševićem, ne bi li, ovaj put, zaštitio traljavu, neodgovornu i licemjernu Vladu koja ni ne pokušava spasiti ovu županiju, i kako bi tamo s njim ruku pod ruku glumio bratstvo i jedinstvo. A nakon tog lutanja i bespuća po Banovini, sad i ova blamaža, u kojoj se konačno pokazuje u čemu se to bratstvo i jedinstvo očitovalo: sastoji se u zamračivanju fondova koje tako teško pune građani, i u odnosu prema tim fondovima kao da im je to očevina, a ne novac poreznih obveznika.

Ovo HDZ-ovo i SDSS-ovo zajedničko otimanje i pljačka napokon je samo pokazivanje prave biti i naravi ove koalicije. Ona ni nije ništa drugo nego obična pljačka, prevara i otimačina prevlasti u parlamentu, pljačka referenduma i pljačka novca. Pa je i dobro da se na vani pokazuje što ova Vlada jest. Čista pljačka kojoj je Tomo Medved paravan, ni kriv, ni dužan, ni pametan, ni hrabar. Ni dostojanstven.

Tomo Medved bi morao znati da, što god činio, i gdje god bio, morao bi ministar znati da, kad god ga netko iskorištava za ovakve prljave zadaće, da s njim još više srozava ponos i dostojanstvo svih nas branitelja, i morao bi znati da je to jedini razlog zašto baš od njega traži da to dostojanstvo što je moguće više potroši. Morao bi Tomo Medved znati da Plenković na njegov kredibilitet branitelja i heroja Domovinskog rata, gleda samo kao na tuđi, a njemu bezvrijedan kapital koji treba rastrošiti za prikrivanje vlastitog nemorala, bezdušnosti i licemjerja.

Tomo, suborče dragi! Puno je tvojih ministarskih gafova i propusta koje bih mogao dugo nabrajati, i koje bi se jednostavno mogle pripisati tvojoj nesposobnosti. No, njih ti nikad ne bih ovoliko zamjerio, jer imao si sposobnost braniti Hrvatsku, i ne moraš biti sposoban za sve. Ali, dragi suborče! Jedino što od tebe tražim, jest da nipošto i nikada ne prodaješ svoje i naše dostojanstvo branitelja.

Morao bi znati i shvatiti da ovakvim prljavim zadacima kojima se baviš, silno štetiš identitetu i ugledu branitelja, koje bi ti prvi morao radikalno štititi, i stalno promovirati. Morao bi znati da to nije tvoj posao, da ti to ne treba, i da štetu činiš, svima nama i da ćeš ovako svoj ugled potrošiti do kraja.

I kamo ćeš onda, dragi ratniče; kad se jednom ostaviš moći vlasti, i kad s tobom ostanu samo sva tvoje nepromišljenosti, i kad otkriješ kako je sav onaj ugled koji te nekad krasio, sasvim nestao; i da te kao sjena prate tvoja ministarska nedjela?

Foto: Hina