BRATOUBILAČKI MEDIJSKI RAT MEĐU BRANITELJIMA: “Izdajnik Medved” dobio potporu

BRATOUBILAČKI MEDIJSKI RAT MEĐU BRANITELJIMA: “Izdajnik Medved” dobio potporu

Zajednica branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” (ZBGŠ) i Zajednica udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH (ZUHBDRP) osudile su u ponedjeljak istup čelnik veterana Tigrova Ilije Vučemilovića koji je optužio ministra branitelja Tomu Medveda za veleizdaju.

Medveda je za veleizdaju prema hrvatskoj državi i braniteljima Vučemilović optužio na sastanku u Ministarstvu branitelja u vezi s organizacijom proslave Dana pobjede u Kninu, a udruge kažu kako je ta optužba nepravedna i zlonamjerna s obzirom na sve što je ministar učinio za branitelje javlja Novi list.

ZBGŠ: Nepravedno, nedopustivo i zlonamjerno

“Nakon svega što su Vlada pod vodstvom Andreja Plenkovića i ministar Medved napravili i rade za hrvatske branitelje, ali i za hrvatsku vojsku, policiju te cjelokupno hrvatsko društvo u ovim teškim i izazovnim vremenima, nepravedno, nedopustivo i zlonamjerno je bilo koga prozivati veleizdajnicima”, priopćio je predsjednik ZBGŠ-a Miljenko Filipović.

Ocijenio je kako pojedinci u funkciji nečijih političkih interesa pred obilježavanje pobjedničke VRO “Oluja” žele unijeti nemir i podjele među branitelje, ali i u cjelokupnu javnost.

Filipović navodi kako je Vučemilović posljednjom izjavom, ponavljajući prijetnje da će “istjerati King Konga”, što se posljednji put čulo kad se usvajao, kako kaže, sramotni “Lex Perković”, razotkrio za čije političke interese djeluje.

ZUHBDRP: Situacija za branitelje se popravila

Predsjednik ZUHBDRP Marijan Smernić ocijenio je kako se dolaskom Medveda na čelo Ministarstva općenita situacija u svezi braniteljske populacije znatno popravila na bolje te da to “nitko iole objektivan ne može osporiti”.

Naveo je kako su njegovi prethodnici “gotovo sve” radili na štetu branitelja i stradalničke populacije te da su htjeli ukinuti posebno resorno Ministarstvo i branitelje “strpati” u kategoriju “socijalnih slučajeva”, dok je upravo Medved  predložio novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, ali i Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata.

Smernić kaže kako su pojedinci u istupima u medijima i kroz raspravu u Saboru pokušali nametnuti teze i percepciju u javnosti, a poglavito u braniteljskoj populaciji, kako se Zakon o civilnim stradalnicima donosi isključivo za “ostvarivanje prava srbočetničkih neprijateljskih formacija i njihovih pomagača”, a da su se rijetki u svojim raspravama prisjetili 402 ubijene nedužne djece i članova njihovih obitelji, kao i ostalih mnogobrojnih civilnih stradalnika.

Ministarstvo prozvalo Vučemilovića

Ministarstvo hrvatskih branitelja prozvalo je u subotu “čelnika jedne braniteljske udruge” koji je tajno snimao razgovor s djelatnicima ministarstva nakon sastanka vezanog za obilježavanje Dana pobjede u Kninu, da pokušava uznemiriti i podijeliti hrvatske branitelje.

Na snimci koja kruži društvenim mrežama čuje se Vučemilović koji je optužio Medveda za veleizdaju, tvrdeći da se predstavnike branitelja na sastanak zove kao “korisne budale” kako bi samo potvrdili kninski protokol oko kojeg su se unaprijed dogovorili političari. Iz Ministarstva poručuju da su program nakon prorade prihvatili svi sudionici.

U nedjelju su Medvedu podršku pružile Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata i Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Hrvatske.

Foto: Hina