Gordan Lauc prozvao novinara: Tendenciozno, zločesto i ne previše pametno

Gordan Lauc prozvao novinara: Tendenciozno, zločesto i ne previše pametno

Gordan Lauc reagirao je na post novinara Ivana Hrstića koji je krivo interpretirao neke njegove izjave. Objavu prenosimo u cijelosti..

“Demantiranje je naporno, no ovo se počalo masovno širiti pa ću si priuštiti taj dodatni napor za one koji samo prelete pa ih zavara crveno podvučeni tekst, ili za koji one naprosto nemaju sreće u razmišljanju pa im treba nacrtati…Kada izvadite nekoliko riječi iz konteksta, jako lako im je izmijeniti smisao.

Npr. ako kažem “XY je pametan kada šuti”, a netko to prenese kao “XY je pametan”, to je notorna neistina i tvrdit ću da to nisam nikada rekao.Isto tako ako netko kaže “Lauc je rekao da su cijepljeni generatori virusnih varijanti”, a ono što sam ja u nešto dužem tekstu rekao je bilo “cijepljeni su generatori virusnih varijanti koje su otporne na cjepiva”, to što je ta osoba rekla je bila notorna neistina koju ja nisam rekao, koliko god ju on podvlačio crvenom bojom…

Da, ako imate situaciju da i cijepljeni mogu biti zaraženi, a sada znamo da mogu čak u većem postotku od onih koji su preboljeli COVID-19, onda upravo cijepljene osobe stvaraju selektivni pritisak koji potiče širenje varijanti koje su otporne na cjepiva. Preboljeli ne stvaraju selektivni pritisak koji potiče širenje varijanti koje su otporne na cjepiva, naprosto zato što nisu cijepljeni i nemaju tako usmjeren imuni odgovor…Tendenciozno, zločesto i ne previše pametno”, napisao je Lauc.

Foto: Hina