Brkić parafrazirao Bibliju: Ne može Pupovac gledati trn u oku brata svog Hrvata, a ne vidjeti tenk u svome oku

Brkić parafrazirao Bibliju: Ne može Pupovac gledati trn u oku brata svog Hrvata, a ne vidjeti tenk u svome oku

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić komentirao je skidanje imuniteta bivšem ministru uprave i bivšem političkom tajniku HDZ-a Lovri Kuččeviću, ali i odnose u vladajućoj koaliciji, odnosno situaciju oko SDSS-a.

“To je uobičajena procedura temeljem zahtjeva pravosudnih tijela. A sve daljnje procedure, procese i aktivnosti nadležnih tijela ne bih komentirao “, komentirao je drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić skidanje imuniteta Kuščeviću.

Upitan o šteti koju ti procesi nanose HDZ-u, kazao je da uvijek postoji izvjesna šteta.

“Naravno da uvijek postoji izvjesna politička šteta na bilo kakve radnje i procese u kojima se spominje bilo koji HDZ-ovac. Ali nemojmo ganjati vještice, osuđivati prije suda, nismo suci – pustimo nadležnim tijelima da odrade svoj posao”, kazao je.

Na pitanje što misli o mogućnosti da SDSS napusti vladajuću koaliciju, Brkić je prvo uputio poruku Aleksandru Vučiću, a onda i Miloradu Pupovcu.

“Svi u Hrvatskoj moraju se već jednom pomiriti s činjenicom da je stvorena hrvatska država, da je stvorena u obrambenom Domovinskom ratu. Na Hrvatsku je izvršena brutalna velikosrpska agresija, a svi koji se ne mogu pomiriti s time – krajnje im je vrijeme da shvate, da puste napokon Hrvatsku, hrvatski narod i građane da živimo u miru, blagostanju i da gledamo naprijed u budućnost. Onima koji to ne shvaćaju poručio bih da im uzor bude njemački predsjednik koji se u Varšavi, na obljetnici agresije Njemačke na Poljsku, ispričao narodu Poljske i pozvao na oprost. Mislim da bi i gospodin Vučić, koji još uvijek vjeruje u čarolije velike Srbije, trebao prestati vjerovati u te čarolije i mislim da bi mu predsjednik Njemačke trebao biti uzor.

Gospodinu Pupovcu bih poručio da ne može gledati trn u oku brata svog Hrvata, a ne vidjeti deblo, odnosno tenk u svome oku”, poručio je potpredsjednik HDZ-a koalicijskom partneru.

Foto: Admir Buljubašić/Hina