Brkić se treba zabrinuti: Jandroković najavio konačni obračun s njim

Brkić se treba zabrinuti: Jandroković najavio konačni obračun s njim

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u srijedu kako nema saznanja o navodnom prisluškivanju ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, o čemu piše tjednik Nacional vezano uz aferu SMS, ističući kako očekuje da nadležna državna tijela utvrde istinu.

O tome nemam službenih informacija, pročitao sam to u medijima. Ako je postojala takva skupina, onda je to nešto s čime se država treba obračunati”, izjavio je Jandroković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, upitan o aferi SMS i napisima o navodnom prisluškivanju ministra Božinovića.

Očekuje da nadležna državna tijela i ljudi koji u njima rade profesionalno odrade svoj posao i da točno utvrde što se događalo vezano za tu aferu.

Jandroković je istaknuo da o tome ne može nagađati na temelju medijskih napisa, niti to može objektivno procijeniti jer nema nikakvih službenih informacija. Smatra kako to nije pitanje samo tajnih službi, već i DORH-a, policije te svih institucija koje se time bave.

“Vrijeme je da konačno dobijemo jasnu sliku što se zaista događalo, koji su to ljudi, ako se to zaista događalo, bili povezani s takvim radnjama te nakon toga očekujem da će nadležno državno tijelo provesti sve postupke kako bi se taj tumor skinuo s hrvatskog društva”, naglasio je Jandroković.

Dodao je da se država, ako je netko htio prisluškivati ministra unutarnjih poslova te ako postoje dokazi o tome, s time mora obračunati. “Važno je utvrditi što je bilo i da se počinitelji tih dijela, sukladno zakonu, kazne”, poručio je.

Foto: Danijel Kasap/Hina