Klan doktora Luetića pokušao preuzeti HUBOL: Sada ga predsjednica dr. Barić želi suspendirati

Klan doktora Luetića pokušao preuzeti HUBOL: Sada ga predsjednica dr. Barić želi suspendirati

Izgleda da su izbori u Hrvatskoj liječničkoj komori doveli do raskola u Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika (HUBOL) najvećoj liječničkoj udruzi u državi.
Osim što u utrci za predsjednika HLK-a sudjeluju četiri hubolovca, donedavna bliska suradnika i osnivača HUBOL-a: dr. Barić, dr. Goluža, dr. Luetić i dr. Cvitković i u HUBOL-u se događa borba različitih interesnih skupina.

Časni sud Hrvatske udruge bolničkih liječnika, na prijavu predsjednice Udruge dr. Ade Barić Grgurević, zbog osnovane sumnje na protustatutarno djelovanje, pokreće disciplinski postupak protiv Krešimira Luetića i još devetero članova Izvršnog odbora HUBOL-a te ih želi suspendirati do okončanja istog, doznajemo iz liječničkih krugova.

Početkom travnja, dio Izvršnog odbora predvođen Krešimirom Luetićem pokušao je nametnuti Luetića kao jedinstvenog kandidata HUBOL-a na izborima za predsjednika Hrvatske liječničke komore. Krnji Izvršni odbor donio je i odluku o predizbornoj koaliciji HUBOL-a s KoHOM-om, udrugom liječnika primarne zdravstvene zaštite, u izborima za tijela Hrvatske liječničke komore. Sve je kulminiralo pokušajem Luetićevog klana da preuzime operativno vođenja Udruge.

Foto: Daniel Kasap/Hina