Bruna Esih o suradnji desnice s HDZ-om: I Kovač i Stier nama su jednako neprihvatljivi kao i Plenković

Bruna Esih o suradnji desnice s HDZ-om: I Kovač i Stier nama su jednako neprihvatljivi kao i Plenković

 

Gošća RTL-a Danas bila je predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih.

Na konstataciju da bi, da su išli skupa s Ružom Tomašić, imali bolji rezultat i pitanje je li im žao što nisu ostvarili tu suradnju, Esih je rekla:

“U životu množete za žaliti za koje čime. Ali, od toga nećete dobiti ništa. Ta je priča završena. Mi smo odluku donijeli na temelju činjenica i pregovora. Nekakva zamisao o ujedinjenju je krenula 2017. godine uoči lokalnih izbora. S istim akterima sam tada sjedila, bilo je dobre volje, ali razgovori nisu uspjeli. To nas ne sprečava da opet sjednemo za stol”, kazala je Esih u RTL-u Danas.

Na pitanje može li se na parlamentarnim izborima očekivati ujedinjena desnica, jasno poručuje:

“Razgovora će biti. Ja sam apsolutno otvorena za to. Mi smo spremni za razgovore, ali to ne znači da prihvaćamo bilo kakve uvjete. Mi tražimo dugoročnu politiku. Bez mandata u parlamentu, ne može se puno toga učiniti”, kazala je.

Za eventualnu suradnju s Marijanom Petir ističe:

“Petir se sama izjasnila. Ja sam s njom imala razgovor, taj je razgovor bio nezadovoljavajuć. Potrebno je strpljenja, mnoge će stvari druge postati vidljivije, svatko će imati pokazati svoje pravo lice”, kaže Esih.

O suradnji s HDZ-om kaže:

“Nažalost, ili na sreću, imala sam prilike sudjelovati u radu HDZ-a kroz Klub u Saboru. Ne, nemam povjerenja ni u jednu frakciju unutar HDZ-a. Te kolege su puno puta mene tapšali po leđima, ali na Klubovima nisu podržavali moje prijedloge. Jedna ruka im može biti na srcu, ali druga u džepovima hrvatskih građana”, jasno će.

Na pitanje hoćete li imati svog predsjedničkog kandidata, rekla je:

“Zasad nemamo osobu. Isto tako, nemamo ni osobu koju bi podržavali u ovom trenutku”, poručila je Esih i komentirala mogućnost kandidature Miroslava Škore na predsjedničkim izborima.

“Sada trenutno ne mogu govoriti ni u smjeru Škore ni u smjeru aktualne predsjednice. Škoro naš projekt? Ne bi rekla. Mnogi su pristali da budu nečiji projekt”, kazala je Esih.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina