Mavrović oduševljen buckom koji je razbio nedodirljivog Anthonyja Joshuu: Hoće li Hrgović boksati protiv Ruiza

Mavrović oduševljen buckom koji je razbio nedodirljivog Anthonyja Joshuu: Hoće li Hrgović boksati protiv Ruiza

Nisam šokiran kao drugi. Vidio sam čim je Ruiz ušao u ring da Joshui prijeti ovako nešto, rekao nam je Željko Mavrović, stručni komentator RTL-a. Andy Ruiz (29), debeljuco iz Kalifornije meksičkog podrijetla, ima čak 121 kilogram, a u sedmoj je rundi nokautirao Anthonyja Joshuu. Sad je Ruiz prvak po WBA, WBO, IBO i IBF organizacijama. Prvi Meksikanac teškaški prvak svijeta.

Bila je to boksačka senzacija u New Yorku, kladionice su Ruizu davale manje od četiri posto šanse za pobjedu. Priliku je dobio 40 dana uoči meča nakon što je Jarrell Miller pao na doping testovima i prihvatio ju je odmah.

Joshuin promotor Eddie Hearn nikako nije mogao naći pravu zamjenu. Velikani boksa redom su odbijali priliku za meč s Joshuom smatrajući da nemaju dovoljno vremena za pripremu.

Andy se javio Hearnu preko Instagrama. Ostalo ulazi u boksačku povijest, pišu 24 sata.

– Ruiz je ‘zvijer’, oduševio me svojom boksačkom vještinom – rekao je Mavrović.

Filip Hrgović je stalno tvrdio kako Joshua nije nedodirljiv te kako je i sam spreman na to da ga pobijedi. Joshua je sad izgubio prvi put u 23. borbi.

– Ne znam što ovo znači za našeg Hrgu, vidjet ćemo hoće li Ruiz i Joshua boksati revanš. To je sve biznis, ali nadam se kako će Filip u skoroj budućnosti dobiti priliku boksati za titulu – završio je Mavrović.

Foto: Damir Senčar/Hina