Bruno Petković otvorio dušu: Hajduk je tražio novac od moga oca. Tada sam kao dijete rekao da nikada neću obući “bijeli dres”

Bruno Petković otvorio dušu: Hajduk je tražio novac od moga oca. Tada sam kao dijete rekao da nikada neću obući “bijeli dres”

Bruno Petković bio je prvi gost nove sezone dokumentarne serije “Knjaz kod Vatrenih”. Emisija se emitira uoči nadolazećeg Europskog prvenstva u Njemačkoj, a voditelj Robert Knjaz u svakoj će epizodi posjetiti i na zanimljiv način ispričati priču jednog od nogometaša hrvatske reprezentacije. Ovoga puta Vatreni je bio Petković, a napadač Dinama između ostalog je opisao kako je kao dječak bio blizu prelaska u Hajduk.

– Na granici smo u Metkoviću, Dinamo ima dosta simpatizera u Hercegovini. U mojoj obitelji svi su bili hajdukovci. Mali Bruno bio je hajdukovac dok se s 12 godina nije razočarao u Hajduk. Tad sam rekao da nikad neću obući dres Hajduka! Bili smo prvaci Dubrovačko-neretvanske županije, zabio sam dva gola Hajduku i bio najbolji na turniru – rekao je Petković i nastavio:

– Neki ljudi su kontaktirali mog oca i tražili su mali poguranac da dođem u Hajduk. Koliki novac? Nije mi otac rekao. Tada sam kao dijete sam sebi rekao da neću nikad doći u Hajduk. Kad sam došao u Dinamo, primili su me otvorenih ruku i odlučio sam ostati, prenose Sportske novosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Dario Hrebak se okomio na Zlatka Hasanbegovića: Ako ga prihvati za ministra kulture, Plenković je priznao poraz!

Osvrnuo se Petković i na stvari koje mu ne idu najbolje u nogometu.

– Rijetko sam sprintao u životu. Umori te to. Fali mi sprint u igri? Dva najbrža sprinta zaredom su mi bila ovu jesen kad sam se vraćao u obranu. Izvrijeđao sam ekipu jer sam dvaput zaredom imao najveću brzinu prema GPS-u, išao sam 32.7 kilometra na sat, kako se to moglo dogoditi? Igram malo drugačiji stil nogometa, više otvaram prostor suigračima nego što ga sam koristim – ispričao je Petković pa pojasnio s kojim se problemom najviše suočava:

– Ponekad zakasnim, to mi je najveći trening. Znam nekad zakasniti na trening ako obavijest stave u grupu, nikad ne pratim mobitel. Platio sam kaznu desetak puta u ovih šest godina. Ne čini se puno. Na trening treba doći sat ranije, ako je recimo trening u 11, onda treba doći u 10. Ja dođem u 10:20. To je automatski kašnjenje. Kazna ide po minuti, mijenjala se tarifa nekoliko puta. Trenutno je 500 eura kazna za pet minuta.

Foto: Hina