Bujas ogorčen na Plenkovića: Hoće li dobiti plaću zaposlenici u javnom sektoru koji nisu cijpljeni?

Bujas ogorčen na Plenkovića: Hoće li dobiti plaću zaposlenici u javnom sektoru koji nisu cijpljeni?

Šef udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas reagirao je na Plenkovićevu najavu da će cijepljenje biti uvjet za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Da, ovdje se radi o cistoj diskriminaciji! Dakle, uzmimo primjer 2 tvrtke sa padom od 60% zbog Mjera Vlade (citaj ogranicavanja poslovanja), i svega nekoliko zaposlenika, te jedna ulazi u neki paket Mjera (jos ne znamo koji i kakav, a vec je 01.07.), a druga ne, jer recimo vlasnik koji je prebolio koronu, nije cijepljen, ili mozda jedan njegov zaposlenik ili? Kako to uooce misle izvesti!

Da, ponavljam, ovo je diskriminacija, u cijelosti suprotna Ustavu i zakonima RH i to ne smije proci! Nesposobnost koju je ova ekipa na celu sa Plenkovicem i Stozerom CZ pokazala u procesu procjepljivanja i povecavanja imuniteta drustva je tolika, da niti ciljevi koje su sami zacrtali ( a nakon sto nisu bili u stanju uopce nabaviti cijepivo) nisu ostvareni, a nitko za to ne odgovara, vec se odgovornost prebacuje na građane i poduzetnike!Nadodajem, i hvala Vedran Jakominic na komentaru, …hoce li zaposlenici u Javnom sektoru, a koji se nisu cijepili dobiti placu? Ili se ovo prese**** radi samo prema poduzetnicima”, izjavio je Bujas.

Posjetimo, Plenković je kazao kako smatra da bi bilo dobro da ako netko želi koristiti vladine mjere da se taj netko i cijepi. Nastojat će apliciranje za korištenje mjere povezati sa cijepljene i nastojat će to definirati tako da ne bude protuustavno.