Ne želi jasno reći: Je li Plenkovićeva Vlada zapravo ukinula potpore za očuvanje radnih mjesta?

Ne želi jasno reći: Je li Plenkovićeva Vlada zapravo ukinula potpore za očuvanje radnih mjesta?

Odmah na početku novinari su pitali Andrej Plenkovića da objasni nove mjere za pomoć gospodarstvu, odnosno na koje se sektore već sada cilja da bi im se moglo nastaviti pomagati. Plenković se pohvalio mjerama koje su do sada poduzimali i istaknuo da je do sada 35 tisuća poslodavaca za 108 tisuća radnika koristilo mjere. Naveo je da ne možemo u beskraj imati mjere posebno kada se epidemiološke mjere ublažavaju.

Plenković je kazao da postoje neki sektori poput ugostiteljstva kojima je još uvijek djelomično ograničen rad.

‘Potpore će se nastaviti, ali ne prema svima jer su se okolnosti promijenile’, kazao je Plenković, prenosi tportal

Također Plenković je kazao i da smatraju da bi bilo dobro da ako netko želi koristiti vladine mjere da se taj netko i cijepi. Nastojat će apliciranje za korištenje mjere povezati sa cijepljene i nastojat će to definirati tako da ne bude protuustavno.

Na pitanje da komentira riječi predsjednika Zorana Milanovića koji kritizirao vrijeme u kojem se uhićenja provode, premijer je kazao da USKOK i policija rade neovisno za razliku od vremena kad je Milanović bio premijer kada je i sam priznao da je imao uvid u policijske izvide.

Ne zna odakle Milanoviću zaključci da su uhićenja mogla biti prije lokalnih izbora. ‘Ta tijela rade neovisno’, kazao je Plenković. Obrušio se i na novinarku koja mu je postavila pitanje opisavši je kao predsjednikovu glasnogovornicu.

Pojasnio je i riječi sa sjednice vlade da će nepoštivanje mjera dovesti do posljedica na turističku sezonu. Strane zemlje prate situaciju kod nas i svako žarište može utjecati na dolazak turista.

‘Nadam se da neće biti povratka na horizontalne mjere’, kazao je predsjednik Vlade.

Foto: Hina