Bunjac ponovno govorio o isprici: Optužio je HNS da radi po nalogu HDZ-a

Bunjac ponovno govorio o isprici: Optužio je HNS da radi po nalogu HDZ-a

Zbog prijetnji smrću pripadniku saborske straže zastupnika Živog zida Branimira Bunjca kazneno je prijavio HNS.

Bunjac za RTL tvrdi da se zbog ispada u sabornici već ispričao i proziva vladajuće da ih žele ušutkati. Istodobno, sindikat policije nudi pomoć napadnutom kolegi iz Sabora.

Bunjca kaznena prijava ne zabrinjava previše. Ima li uopće smisla komentirati prijavu HNS-a koju u narodu nazivaju hrvatska nepotrebna stranka? Oni su produžena ruka HDZ-a, on im je rekao da to naprave jer nema hrabrosti to napraviti sam”, kaže Bunjac.

Bunjac ponavlja da je svoje riječi izgovorio u afektu, u strahu da će straža ozlijediti njegovog kolegu Ivana Pernara, no ispriku službeniku kojem je zaprijetio smrću ne namjerava njemu izravno uputiti.

“Ja sam se ispričao javno na svom Facebook profilu i ne mislim se ispričavati sto puta”, tvrdi Bunjac.

Bunjčevu i moralnu i kaznenu odgovornost traži i Sindikat policije.

“Mi smo naučeni takve stvari slušati od ljudi koji su asocijalnog ponašanja, međutim nije dobro da se to proširilo u Sabor koji je zapravo zakonodavna vlast i nije dobro da su si čak neki zastupnici dozvolili takvo ponašanje i pomiješali demokraciju s anarhijom”, rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije.

Ipak, Bunjca neće prijaviti kao organizacija.

“Ne, nismo razmišljali o tome. Dakle, ako želi, to će učiniti naš član saborske straže, mi imamo dobar odvjetnički tim. Ukoliko želi, on će to napraviti”, dodaje.

Foto: N1