Butković o Milanovićevim pohvalama – “Nisam čovjek kojeg treba previše hvaliti”. Evo što je još rekao

Butković o Milanovićevim pohvalama – “Nisam čovjek kojeg treba previše hvaliti”. Evo što je još rekao

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, uoči sjednice Vlade komentirao je pohvale koje je na njegov račun izrekao predsjednik Republike, Zoran Milanović, donosi N1.

Milanović je, podsjetimo, naglasio doprinos ministra Butkovića i resornog ministarstva “koji solidno radi svoj posao i iza kojega stoje neki od najvećih projekata, bez kojih bi cijela slika izgledala lošije”.

Novinari su Butkovića zamolili za komentar.

“Mi smo jučer bili na svečanoj sjednici Grada Rijeke i tamo je gradonačelnik u svojoj prezetaciji spomenuo čitav niz projekata koji se danas provode u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, koje provodi uglavnom Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u suradnji s drugim ministarstvima. To su zaista veliki, veliki projekti i Rijeka se nikad dosad nije tako brzo razvijala”, rekao je Butković.

Kaže da nije baš tako da bez njega stvari ne bi funkcionirale.

“Ja nisam taj čovjek kojeg treba previše hvaliti. Mi u Vladi radimo jako dobre stvari i politika Vlade je otvoren dijalog sa svima, županima, dožupanima, gradonačelnicima, bez obzira iz koje opcije dolaze, nema tu stranačkih predznaka, mi ravnomjerno razvijamo cijelu Hrvatsku, sad se u Rijeci najviše toga događa, u suradnji s lokalnom vlašću, i mislim da je to dobro i za Hrvatsku i za Rijeku”, rekao je Butković.

Upitan hoće li predsjednik Milanović biti pozvan na otvorenje Pelješkog mosta, Butković je rekao da prvo treba dovršiti most i pristupne ceste pa onda razgovarati o otvaranju. “Popis uzvanika nije utvrđen, ali bit će pozvani svi koji trebaju biti tamo. Ovo je projekt svih projekata, nadstranački projekt i mi smo privilegirani da ga možemo dovesti do kraja”, rekao je.

“Završavamo i otvaramo najveći projekt u posljednjih 20-30 godina i mislim da je velika stvar. Sve će biti dobro, nisu toga dana bitni uzvanici, nego je bitno da bude što više građana i što više ljudi”, rekao je Butković.

Foto: N1