Vidović Krišto: Osuđeni udbaši Perković i Mustač u zatvoru imaju hotelske uvjete

Vidović Krišto: Osuđeni udbaši Perković i Mustač u zatvoru imaju hotelske uvjete

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o kaznenom postupku i o parničnom postupku dotakla se i hrvatskih zatvora. Prenosimo njen istup.

-Bombastično najavljujete korištenje modernih tehnologija kojim ćete navodno spriječiti zapošljavanje preko veze, što je, naravno, potpuna demagogija i manipulacija.Jer, stvarno stanje u Vašem ministarstvu dokazuje da se ne oslanjate na moderne tehnologije, već na stare komunističke kadrove, kao što je slučaj s Vašim ovdje nazočnim državnim tajnikom Jurom Martinovićem, te Vašim savjetnikom za zatvorski sustav Jurom Žuljem kojeg ste iz mirovine zaposlili.

Od ljudi iz vašeg sustava informirana sam kako taj Jure Žulj osigurava posebni, privilegirani status osuđenim udbaškim ubojicama Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču. Govore mi kako taj dvojac ima status kao da su u hotelu, a ne u zatvoru. Jeste li svjesni da na taj način kršite zakon te sramotite Hrvatsku? Jer, država koja daje privilegije osuđenim ubojicama pokazuje da nije pravedna, navela je Vidović Krišto.

Foto: Hina