Koga Plenković zavarava? Navodi kako je temu BiH stavio u vrh agende Europske unije, ali problem se ne rješava

Koga Plenković zavarava? Navodi kako je temu BiH stavio u vrh agende Europske unije, ali problem se ne rješava

Jedna od tema ovotjedne sjednice Vlade bila je isplata sredstava bolničkim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač država te odluka o isplati namjenske pomoći bolničkim zdravstvenim ustanovama kojima su osnivači županije. Uvodno se obratio premijer Andrej Plenković, prenosi tportal.

Na početku sjednice Plenković je zahvalio Medvedu, Božinoviću i Banožiću zbog vatrogasne vježbe ‘Sigurnost 22’ na kojoj su svi zajedno bili. ‘Nadamo se da će nakon nekoiko kišnih dana biti manje požara s obzirom da je do sada bilo više požara ove godine’, kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na otvaranje Veteranskog centra u Šibeniku. ‘Čestitam na ideju i realizaciji’, kazao je Plenković te spomenuo i konferenciju mladih koja je održava ovaj tjedan.

‘Drago mi je da smo po izvješću Svjetskog vijeća za konkurentnost napredovali. To je dobar signal i potvrda razvoja devet godina nakon članstva u Europskoj uniji i nakon niza iskoraka koje smo napravili na putu u eurozonu’, reako je premijer. Čestitao je još jednom Matici hrvatskoj obljetnicu.

Osvrnuo se i na međunarodne događaje – sastanak na vrhu u Solunu i sastanak u Bruxellesu oko BiH.

‘Dobro je da je ovakva izjava prepoznala sve što je važno, osobito poziv na urgentnu promjenu izbornog zakona koji bi onemogućio situacije kakve smo gledali zadnjih 20-ak godina gdje se na teritoriju Federacije izbornim inženjeringom Hrvate stavlja u nepovoljniji položaj. I dalje ćemo pomagati HNS BiH i zalagati se za ravnopravnost Hrvata kao što smo to i do sada činili godinama. Drago mi je samo nakon niza godina tu temu stavili u vrh agende Europske unije, što godinama prije nije bio slučaj. Nijedna druga Vlada prije nas to nije ovako konzistentno radila i uspjela’, poručio je Plenković.

Foto: Hina