Čačić optužio Kolakušića da je muljao na izborima: Studirao je pravo desetak godina

Čačić optužio Kolakušića da je muljao na izborima: Studirao je pravo desetak godina

Predsjednik Reformista Radimir Čačić u subotu je iz Varaždina odgovorio predsjedničkom kandidatu Mislavu Kolakušiću, koji je u petak izrazio sumnju u broj potpisa koji ta stranka prikupila za kandidaturu Zorana Milanovića, rekavši da Kolakušiću “brojevi nisu jaka strana”, a on “iza svojih uvijek stoji”.

Radimir Čačić i Narodna stranka – reformisti u ponedjeljak su u prostorijama SDP-a u Zagrebu predali više od 7.500 potpisa potpore predsjedničkoj kandidaturi Zorana Milanovića. Mislav Kolakušić u petak je Državnom izbornom povjerenstvu predao svoje potpise, a tada je, među ostalim, izjavio da sumnja u broj potpisa koji su prikupili Reformisti za Zorana Milanovića.

Predsjednik Reformista komentirao je Kolakušićevu izjavu kazavši da kod njega cijeni što “barem izgleda da vjeruje u to što govori, bez obzira što govori”.

“Ako mene pitate, ja iskreno sumnjam da je itko ikada potpisao išta za njega“, izjavio je Čačić i ustvrdio da Kolakušiću “brojevi nisu jaka strana kad je desetak godina studirao pravo gdje nema matematike”.

“Kad ja iznesem neki broj – dobro je poznato u ovoj zemlji da ja iza tog broja stojim. Što se tiče njegovih brojeva i onih smiješnih 20-ak tisuća za kampanju u europskim izborima, DIP je već utvrdio da je bila financijska manipulacija jer nije prijavio sredstva udruge. Sklon je tome, a svatko po sebi sudi“, izjavio je Čačić, koji je najavio sigurnu pobjedu Zorana Milanovića na sjeveru Hrvatske.

Foto: Siniša Kalajdžija/Hina