Milanović optužio Kolindu da ne smije reći ni riječi protiv premijera: Plenković je pokazao da mu učitelji nisu bitni

Milanović optužio Kolindu da ne smije reći ni riječi protiv premijera: Plenković je pokazao da mu učitelji nisu bitni

Zoran Milanović reagirao je na optužbe predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je njegova vlada kriva za  loš položaj učitelja.  Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Predsjednicu nije nitko ni vidio ni čuo jer ona bježi od kampanje i to će raditi do kraja. Zašto predsjednica Republike ne kaže da treba povećati koeficijente? Zato što je pupčano povezana s HDZ-om i ne smije otvoriti usta protivno njihovoj politici. Štrajk je otišao predaleko samo sa stajališta interesa djece, a jedini krivac za to su Plenković, HDZ i Kolinda Grabar-Kitarović koja daje podršku Vladi. Po njoj Vlada radi dobro i ovo što gledamo je slizavanje s Plenkovićevom Vladom.

To je sve ista ekipa. Ovi prosvjedi nemaju veze s mojom Vladom. Plenkovićeva Vlada je 7 ili 8 puta mijenjala povećavala koeficijente za odabrane skupine koje su im u tom trenutku bile dobre, korisne. Ovo sada je isključivo Plenkovićeva poruka učiteljima: “Vi niste bitni, mi o vama ne ovisimo. Onima koji su nam bitni, njima smo odavno povećali koeficijente.” To je poruka koju učiteljima i nastavnicima šalje Plenković”, napisao je Milanović.

 

Foto: Mario Strmotić/Hina