Četvorica navijača AEK-a imali su karte za Maksimir: Pokušali su se “ušuljati” na zapadnu tribinu

Četvorica navijača  AEK-a imali su karte za Maksimir: Pokušali su se “ušuljati” na zapadnu tribinu

U Zagrebu je pravo opsadno stanje. Glavni grad Hrvatske je tijekom utorka postao najčuvaniji grad u Europi, a uoči same utakmice Dinama i AEK-a posebne su tenzije u zraku.

Sve zbog tučnjave Bad Blue Boysa i navijača AEK-a u Ateni, a strah o novim neredima je ipak bio prevelik pa je hrvatska policija uzela sve u svoje ruke. Tijekom cijelog dana jake policijske snage su u gradu, a napravljene su i brojne tajne akcije i zaustavljen je proboj čudnih osoba na zapadnu tribinu Maksimira.

Navijačima AEK-a i Dinama još je prije nereda bilo zabranjeno gostovanje i kupnja ulaznica, no neki su ipak došli do njih.

Marko Rašić, načelnik zagrebačke policije, otkrio je u razgovoru za Dnevnik Nove TV ekskluzivne detalje akcije hrvatske policije.

”Mogu potvrditi tezu koja se provlači kroz medije da se ništa ne prepušta slučaju i to je zaista tako. Poduzimamo niz mjera i radnji kako bi ova utakmica protekla u najboljem redu. Ciljano smo kontrolirali preko dvije tisuće osoba i pregledali preko 1200 vozila. Stalno pregledavamo objekte smještaja, provjeravamo rezervacije gostiju. Zatekli smo u par smještaja i Grke koji su bili turisti i njima smo se stavili na raspolaganje i pružili pomoć”, rekao je Rašić pa odgovorio na pitanje je li bilo pokušaja proboja grčkih navijača.

”Nemamo takvih informacija, ali u suradnji s ravnateljstvom policije pojačan je nadzor na granicama. Mi smo jučer na međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman zatekli četiri državljana Velike Britanije koji su imali uredno kupljene karte za zapadnu tribinu. U razgovoru s njima rekli su da su navijači AEK-a pa su nakon toga to demantirali. Međutim, u suradnji s Dinamom njima su karte poništene i oni su stavljeni pod nadzor policije u objektu smještaja i oni neće biti na utakmici.”

Foto: Hina