Cijena Shiba Inua: Kada je najbolje vrijeme za kupnju SHIB-a?

Cijena Shiba Inua: Kada je najbolje vrijeme za kupnju SHIB-a?

Želite zaraditi na trgovanju Shiba Inuom? Ništa lakše. Sve što trebate učiniti je kupiti SHIB kada je cijena Shiba Inua niska i prodati SHIB kada je cijena visoka. Razlika je čisti profit. Ostaje vam samo štedjeti dok si ne budete mogli priuštiti taj Lamborghini na koji ste bacili oko.

Zvuči lako, zar ne? No, da je tako lako, svi bi to radili. Ostvarivanje profita nije uvijek jednostavno – osobito u volatilnom svijetu kriptovaluta. Tržišna volatilnost baca cijenu SHIB-a gore-dolje poput jo-jo igračke. Nepredvidivo raste do novih visina i pada do novih nizina, bez upozorenja ili očitog razloga. Ako kupite Shiba Inu sada, prošlotjedna kupovina od 500 € danas može vrijediti 2500 € – ili 100 €.

Svakodnevno trgovanje je glamurozno, ali tempiranje pravog trena na tržištu je notorno teško. Kupnja i prodaja prema predviđanjima o brzim promjenama Shiba Inu tečaja zbunjuje čak i najozbiljnije profesionalne ulagače.

Vrijednost SHIB-a se dramatično mijenja kao rezultat dinamike međunarodnog tržišta novca, nagađanja o promjenama vladinih propisa, tweetova milijardera i slavnih osoba i mnogih drugih čimbenicima. Pogađanje pravog trenutka na tržištu bi bilo teško čak i da znamo sve faktore koji na njega utječu, a ne znamo.

Ako se pitate zašto gotovo svi “svakodnevni” trgovci dugoročno gube novac, to je razlog.

Šala o šali

Godine 2013. softverski inženjeri Jackson Palmer i Billy Marcus stvorili su kriptovalutu pod nazivom Dogecoin. Logo novčića temeljio se na popularnom memu koji je sadržavao sliku shiba inua i namjerno pogrešno napisanu riječ “doge”.

Nitko nije očekivao da će Dogecoin postati ozbiljna kriptovaluta ili dobra investicija. Bila je to šala, parodija Bitcoina.

Međutim, cijena je porasla i ljudi su zaradili, a ubrzo je kripto tržište bilo puno memecoina.

Godine 2020. osoba ili grupa poznata kao Ryoshi stvorila je parodiju na Dogecoin i nazvala ga Shiba Inu. Ryoshi je veličanstveno proglasio novi coin “ubojicom Dogecoina”.

SHIB je bio jedinstven od samog početka. Ryoshi je stvorio 1 kvadrilijun tokena, zaključavši 50% njih u Uniswapu. Ryoshi je poslao preostalih 500 bilijuna novčića kreatoru Ethereuma Vitaliku Buterinu.

Buterin je donirao više od 50 trilijuna SHIB-a – u to vrijeme vrijednih više od milijardu dolara – indijskom Kripto fondu za COVID pomoć.

1. siječnja 2022. Kriptomat je svakom registriranom kupcu dao 2022 SHIB kovanice. U to vrijeme, za 20 eura ste mogli dobiti 1 milijun SHIB-a, tako da je dar bio uglavnom simboličan. Ali Shiba Inu je porastao s 0,00000607 eura krajem rujna 2021. na najvišu vrijednost svih vremena od 0,00005704 eura 3. studenog – što je skok od oko 9400% u samo nekoliko tjedana. Sve se činilo mogućim.

Shiba Inu je ostao popularan među kripto ulagačima. Moguće je kupiti mnogo SHIB-a za vrlo malo novca, a ako cijena ponovno skoči, povrat bi mogao biti ogroman.

Nije ni čudo što se Shiba Inu stalno pojavljuje na popisu 20 kriptovaluta kojima se najaktivnije trguje.

Ulaganje u Shiba Inu

Promatrači kripto industrije su podijeljeni kada su u pitanju memecoini. Novčići i tokeni poput Shiba Inua obično nisu povezani s DeFi aplikacijama, kolekcionarskim NFT-ovima ili drugim projektima. Oni su u potpunosti stvoreni za špekulante i investitore.

Međutim, nastala je zajednica oko SHIB-a i bogatog ekosustava koji podržava dvije dodatne kriptovalute i mehanizme za razmjenu i ulaganje. Članovi zajednice zvane ShibArmy aktivni su u usmjeravanju budućnosti ekosustava, odabiru dobrotvornih organizacija koje će podržati i stvaraju nove aplikacije za rad na Shiba Inu.

Mnogi investitori smatraju izuzetno nisku cijenu SHIB tokena privlačnom. S nekoliko tisuća eura mogu posjedovati 1 milijardu SHIB-a. Ako bi cijena narasla na 0,01 euro (ili čak 0,001), tisuće eura bi postale milijuni eura.

Učenje iz prošlosti

Što bi bilo da ste kupili Shiba Inu prije mjesec ili godinu dana? Da ste kupili SHIB u vrijednosti od 100 €, koliko biste sada imali?

Znatiželjni ste? Pogledajte Kalkulator “što-ako” Kriptomat platofrme, koji izvodi izračune na temelju podataka koji se danonoćno ažuriraju. Kalkulator vam može dati točan izračun koliko bi vaša investicija od 100 € danas vrijedila koristeći stvarne povijesne podatke.

Zapravo, kalkulator prikazuje trenutnu vrijednost ulaganja od 100 € za bilo koju od 350+ kriptovaluta koje se prodaju na Kriptomat platformi.

Kalkulator pokazuje da su usprkos kratkoročnoj volatilnosti, kriptovalute bile izvor značajnih dugoročnih povrata tijekom vremena.

Jedan dobar način da iskoristite dugoročne uzlazne trendove je korištenje Kriptomat značajke Ponavljajuće kupnje, koja vam omogućuje postavljanje rasporeda redovnih kupnji na tjednoj, dvotjednoj ili mjesečnoj bazi. Za cijenu jedne kave dnevno možete polako, ali postojano graditi svoj kripto portfelj u prilog dugoročnim ciljevima poput umirovljenja, kupnje nekretnine ili plaćanja skupog sveučilišnog obrazovanja.

Zaključak

Milioni “svakodnevnih” trgovaca mogu posvjedočiti da nije jednostavno predviđati visoke i niske cijene na kripto tržištu. Čimbenici koji utječu na tečaj Shiba Inua su previše brojni i nejasni da bi se mogli pratiti.

Volatilnost otežava život “svakodnevnim” trgovcima, ali njeni učinci su zanemarivi u usporedbi s dugoročnim trendovima cijena Shiba Inua.

Ne postoji “sigurna stvar” u ulaganju u kriptovalute, ali mnogi su sretni članovi ShibaArmyja postigli uspjeh razmišljajući o svojim kripto sredstvima kao o dugoročnom ulaganju.

O Kriptomat platformi

Osnovan 2018., Kriptomat je napravio revoluciju u svijetu kriptovaluta predstavljanjem najjednostavnije platforme u Europi. Kriptomat čini digitalne financije toliko jednostavnim da bilo tko, bilo gdje, može pristupiti slobodi, poštenom trgovanju i ispunjenju koje kriptovalute predstavljaju. Stotine tisuća kupaca diljem Europe i u 120 zemalja diljem svijeta vjeruju Kriptomat platformi kada kupuju, prodaju, mijenjaju, zarađuju, dijele i ulažu u kriptovalute.