Ćirina izjava o Crvenoj zvezdi: Ovo se neće svidjeti navijačima Hajduka i Dinama

Ćirina izjava o Crvenoj zvezdi: Ovo se neće svidjeti navijačima Hajduka i Dinama

Miroslav Ćiro Blažević i Crvena zvezda, neostvarena želja danas pokojnog hrvatskog izbornika o kojoj se priča naveliko već godinama. Blažević, koji je preminuo u srijedu ujutro u 88. godini života , nikada nije krio da je klupa najtrofejnijeg srpskog kluba, odnosno nedolazak, velika trenerska rana. Spominjao je to u gotovo svakom razgovoru koji je dao u posljednjih nekoliko godina, a posebno zanimljiv je intervju za magazin Tempo davne 1988. godine.

Na pitanje ‘Koji su razlozi da se jedan od Blaževićevih snova – onaj u beogradskoj Crvenoj zvezdi – nikada neće ostvariti?’, hrvatska legenda je odgovorila:

– Crvena zvezda je naš najveći klub. Nema rasprave. Zbog mase navijača, milijunske armije ljudi koji je vole, a tek onda zbog stalnog nastupa u europskim kupovima. To je klub u Jugoslaviji koji ni Partizan, ni Hajduk, ni Dinamo ne mogu ‘posoliti ručak’ – izjavio je Ćiro u svom stilu prije 35 godina, prenosi Večernji list.

-Zato sam volio tamo dolaziti. Ali Zvezda je, osim pravila da ne mijenja trenera tijekom sezone, imala još jedno pravilo koje sam teško razumio… Zvezda nikada nije angažirala već poznatog trenera – kazao je Miroslav Blažević, a kasnije otkrio kako su Džajić i Cvetković stopirali taj posao.

-Imao sam poziv Ivana Stambolića da preuzmem Zvezdu, neću otkriti koje godine. Sve je bilo dogovoreno, ali su Džajić i Cvetković blokirali uz riječi: ‘Gdje će nam Hrvat biti trener?!’ – prisjetio se Ćiro Blažević načina na koji je na kraju ipak odbijen na Marakani.

-Nije mi žao jer sam dinamovac i najdraža mi je titula ona iz 1982. godine, kada sam bio ispred Zvezde.