Još jedan napad na Pernara: Sada ga progoni i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Evo i zašto

Još jedan napad na Pernara: Sada ga  progoni i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Evo i zašto

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić danas će predati kaznenu prijavu protiv bivšeg saborskog zastupnika Ivana Pernara, javlja Danas.hr.

Podsjetimo, bivši saborski zastupnik Ivan Pernar ne krije da se javio zambijskoj policiji vezano za slučaj uhićenih Hrvata koji su osumnjičeni za trgovanje djecom.

“Jedan od njih tvrdi da je usvojio dijete u DR Kongo, iako je transrodan. Koliko ja razumijem, DR Kongo ne dopušta transrodnim osobama posvajanje djece. Budući da je ta osoba transrodna kako je mogla legalno usvojiti dijete u DR Kongu?”, pisao je Ivan Pernar zambijskoj policiji, javlja N1.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić ranije je priopćila kako ovakvo postupanje može imati elemente kaznenog djela.

“Takav čin ima elemente prekršajnog djela uznemiravanja i prema Zakonu o ravnopravnosti spolova i Zakona o suzbijanju diskriminacije. Ako se dokaže i motiv mržnja prema transrodnim osobama, odnosno elementi kaznenog djela zločina iz mržnje članak 325. Kaznenog zakona… Mi se ikad nismo libili pokretanja prekršajnih ni kaznenih prijava”, rekla je ranije pravobraniteljica.

“S obzirom na ono što znamo iz Zakonodavstva i Zambije i Konga, ta situacija može biti izuzetno i jako opasna jer je to zabranjeno u njihovom zakonodavstvu i tu se kreću presude i to smrtne kazne”, rekla je za Danas Lovorka Marinović koja se bavi problematikom trgovanja ljudima i djecom.

Foto: Hina